KUŘE S KOŘENOVOU ZELENINOU

  • Velmi snadné
  • Doba přípravy 1 hodinu

Suroviny pro 4 osoby:

  • 1 balení kuřecích horních stehen, popř. naporcované kuře
  • 2 mrkve
  • 2 kořenové petržele
  • 1 cibule
  • 4 stroužky česneku
  • 2 bobkové listy
  • 4 kuličky černého pepře
  • 2 kuličky nového koření
  • 1 dl vody na podlévání
  • 1 lžička kmínu
  • sůl

Postup přípravy:

  • Kuře si naporcujeme nebo koupíme již připravené. Kuře dobře osolíme a posypeme kmínem, dáme stranou. Zeleninu si očistíme a nakrájíme na špalíčky, cibuli nasekáme najemno. Česnek necháme ve slupce. Přidáme koření.
  • Troubu si předehřejeme na 180 °C. Na pekáč dáme cibuli, česnek, kořenovou zeleninu a nakonec poklademe masem, podlijeme trochou vody. Zakryjeme alobalem nebo pokličkou.
  • Pečeme nejdříve přikryté asi 30 minut, potom odkryjeme a upečeme do zlatova. Občas podlijeme.

Podáváme s čerstvým chlebem, kaší nebo třeba rýží.

Profilová fotografie Vaří
receptarna.cz

Online kuchařka

Praha, Jaromírova 588/32

Email na hobby kuchaře

info@receptarna.cz

Štítky receptu

Dieta nebo omezení Bezlepkový, Pro děti
Pokrm Masový, Zeleninový