KUŘE S MANDLOVOU NÁDIVKOU

  • Snadné
  • Příprava 2 hodiny

SUROVINY pro 4 osoby:

  • 1 kuře bez drobů
  • 2 housky z předešlého dne, mohou být i celozrnné
  • hrst mandlí (loupané a nesolené)
  • 1 vejce
  • hrst petržele
  • sůl, pepř a kmín
  • 2 lžíce másla

POSTUP PŘÍPRAVY:

  • Rozehřejeme troubu na 180 °C. Kuře si očistíme a osolíme, dáme stranou.
  • Nakrájíme housky na kostičky. Vejce si rozdělíme na bílek a žloutek, bílek s trochou soli vyšleháme do tuhého sněhu. Máslo si rozpustíme.
  • Mandle nasekáme. Petrželku nasekáme najemno. Do mísy dáme nakrájenou housku, přidáme mandle, petrželku, máslo a žloutek. Nakonec jemně vmícháme sníh.
  • Kuře naplníme nádivkou, pokud nám zbylo, dáme do pekáče a upečeme společně s kuřetem. Kuře pečeme v předem vyhřáté troubě asi hodinu, prostě, až bude zlaté. Poléváme výpekem, můžeme také podlévat vodou popř. vývarem.

Kuře s nádivkou podáváme se zeleninovým salátem.

Profilová fotografie Vaří
receptarna.cz

Online kuchařka

Praha, Jaromírova 588/32

Email na hobby kuchaře

info@receptarna.cz

Štítky receptu

Dieta nebo omezení Pro děti
Pokrm Masový