KUŘE S MANDLOVOU NÁDIVKOU
- Snadné
- Příprava 2 hodiny
SUROVINY pro 4 osoby:
- 1 kuře bez drobů
- 2 housky z předešlého dne, mohou být i celozrnné
- hrst mandlí (loupané a nesolené)
- 1 vejce
- hrst petržele
- sůl, pepř a kmín
- 2 lžíce másla
POSTUP PŘÍPRAVY:
- Rozehřejeme troubu na 180 °C. Kuře si očistíme a osolíme, dáme stranou.
- Nakrájíme housky na kostičky. Vejce si rozdělíme na bílek a žloutek, bílek s trochou soli vyšleháme do tuhého sněhu. Máslo si rozpustíme.
- Mandle nasekáme. Petrželku nasekáme najemno. Do mísy dáme nakrájenou housku, přidáme mandle, petrželku, máslo a žloutek. Nakonec jemně vmícháme sníh.
- Kuře naplníme nádivkou, pokud nám zbylo, dáme do pekáče a upečeme společně s kuřetem. Kuře pečeme v předem vyhřáté troubě asi hodinu, prostě, až bude zlaté. Poléváme výpekem, můžeme také podlévat vodou popř. vývarem.
Kuře s nádivkou podáváme se zeleninovým salátem.