KUŘECÍ STEAK
- Velmi snadné
- Příprava 10 minut
Suroviny pro 4 osoby:
- 4 steaky z kuřecích prsou
- sůl, pepř
- olivový olej na potření
- střik citronové nebo limetové šťávy
- 1 lžíce másla (studené)
Postup přípravy:
- Prsa si nasolíme, opepříme a potřeme olivovým olejem. Maso by mělo mít pokojovou teplotu. Na pánev nedáváme maso, které jsme právě vyndali z lednice.
- Těžkou litinovou pánev nebo gril si dobře rozehřejeme. Maso dáme na pánem a grilujeme po obou stranách. Do masa nepícháme, ani není potřeba, nijak do masa šťouchat, přitlačovat a podobně.
- Po grilování maso dáme na talíř, poklademe máslem, zakápneme citronovou šťávou, můžeme přidat bylinky a necháme chvíli odpočinout. Maso je dobré přikrýt alobalem nebo druhým talířem.
Podáváme s grilovanou zeleninou, brambory, saláty nebo třeba s chlebem a hořčicí.
Email na hobby kuchaře
info@receptarna.czŠtítky receptu
Dieta nebo omezení | Bezlepkový, Nízkokalorický, Pro děti, Pro diabetiky |
Pokrm | Masový |