KUŘECÍ STEAK

  • Velmi snadné
  • Příprava 10 minut

Suroviny pro 4 osoby:

  • 4 steaky z kuřecích prsou
  • sůl, pepř
  • olivový olej na potření
  • střik citronové nebo limetové šťávy
  • 1 lžíce másla (studené)

Postup přípravy:

  • Prsa si nasolíme, opepříme a potřeme olivovým olejem. Maso by mělo mít pokojovou teplotu. Na pánev nedáváme maso, které jsme právě vyndali z lednice.
  • Těžkou litinovou pánev nebo gril si dobře rozehřejeme. Maso dáme na pánem a grilujeme po obou stranách. Do masa nepícháme, ani není potřeba, nijak do masa šťouchat, přitlačovat a podobně.
  • Po grilování maso dáme na talíř, poklademe máslem, zakápneme citronovou šťávou, můžeme přidat bylinky a necháme chvíli odpočinout. Maso je dobré přikrýt alobalem nebo druhým talířem.

Podáváme s grilovanou zeleninou, brambory, saláty nebo třeba s chlebem a hořčicí.

Profilová fotografie Vaří
receptarna.cz

Online kuchařka

Praha, Jaromírova 588/32

Email na hobby kuchaře

info@receptarna.cz

Štítky receptu

Dieta nebo omezení Bezlepkový, Nízkokalorický, Pro děti, Pro diabetiky
Pokrm Masový