KUŘECÍ SVÍČKOVÁ SE SMETANOU A FAZOLKAMI
- Velmi snadné
- Příprava 20 minut
Suroviny pro 4 osoby:
- 600 g kuřecí svíčkové (nejjemnější část kuřecích prsou)
- 1 hrnek zelených fazolek
- 1 lžíce nasekané petrželky
- 1 smetana na šlehání
- sůl, pepř
- 2 lžíce olivového oleje
Postup přípravy:
- Maso osolíme, opepříme a dáme na pár minut marinovat do olivového oleje. Maso není nutné krájet na sousta.
- Rozehřejeme si pánev, musí být skutečně rozžhavená. Maso i s marinádou dáme na pánev a zprudka opékáme asi 3 minuty do zlatova.
- Poté přidáme smetanu pokojové teploty. Krátce povaříme.
- Přidáme fazolky. Pokud jsme použili mražené, postačí jen 2 minuty vaření. U čerstvých postačí jen prohřát.
- Nakonec přidáme nasekanou petrželku a ihned podáváme.
Jako příloha se hodí bulgur nebo rýže.
Email na hobby kuchaře
info@receptarna.czŠtítky receptu
Dieta nebo omezení | Bezlepkový, Pro děti |
Pokrm | Masový, Zeleninový |