KUŘECÍ SVÍČKOVÁ SE SMETANOU A FAZOLKAMI

  • Velmi snadné
  • Příprava 20 minut

Suroviny pro 4 osoby:

  • 600 g kuřecí svíčkové (nejjemnější část kuřecích prsou)
  • 1 hrnek zelených fazolek
  • 1 lžíce nasekané petrželky
  • 1 smetana na šlehání
  • sůl, pepř
  • 2 lžíce olivového oleje

Postup přípravy:

  • Maso osolíme, opepříme a dáme na pár minut marinovat do olivového oleje. Maso není nutné krájet na sousta.
  • Rozehřejeme si pánev, musí být skutečně rozžhavená. Maso i s marinádou dáme na pánev a zprudka opékáme asi 3 minuty do zlatova.
  • Poté přidáme smetanu pokojové teploty. Krátce povaříme.
  • Přidáme fazolky. Pokud jsme použili mražené, postačí jen 2 minuty vaření. U čerstvých postačí jen prohřát.
  • Nakonec přidáme nasekanou petrželku a ihned podáváme.

Jako příloha se hodí bulgur nebo rýže.

Profilová fotografie Vaří
receptarna.cz

Online kuchařka

Praha, Jaromírova 588/32

Email na hobby kuchaře

info@receptarna.cz

Štítky receptu

Dieta nebo omezení Bezlepkový, Pro děti
Pokrm Masový, Zeleninový