KUŘECÍ TIKKA

  • Velmi snadné
  • Příprava 30 minut

SUROVINY pro 4 osoby:

  • 800 g kuřecích prsou bez kůže a vykostěná
  • 2 lžíce pasty Tikka (běžně k dostání)
  • 1 plechovka drcených rajčat
  • 1 lžička chilli papriček nasekaných
  • 3 lžíce zakysané smetany
  • sůl, pepř
  • hrst čerstvého koriandru
  • 1 lžíce másla nebo rostlinného oleje, ne olivový

POSTUP PŘÍPRAVY:

  • Prsa si nakrájíme na sousta. Osolíme a opepříme.
  • Do silnostěnného hrnce si dáme rozpustit máslo s kapkou oleje. Pokud máme přepuštěné máslo, není olej potřeba. Do horkého tuku dáme Tikka pastu, kterou necháme rozvonět. Přidáme maso, které rychle osmahneme, trvá to asi 2 minuty.
  • Poté přidáme konzervu rajčat, chilli a vaříme cca. 20 minut. Nakonec do již hotové Tikky zamícháme zakysanou smetanu a nasekané bylinky.

Podáváme s rýží basmati.

Profilová fotografie Vaří
receptarna.cz

Online kuchařka

Praha, Jaromírova 588/32

Email na hobby kuchaře

info@receptarna.cz

Štítky receptu

Dieta nebo omezení Bezlepkový, Nízkokalorický
Pokrm Masový, Zeleninový