KUŘECÍ TIKKA
- Velmi snadné
- Příprava 30 minut
SUROVINY pro 4 osoby:
- 800 g kuřecích prsou bez kůže a vykostěná
- 2 lžíce pasty Tikka (běžně k dostání)
- 1 plechovka drcených rajčat
- 1 lžička chilli papriček nasekaných
- 3 lžíce zakysané smetany
- sůl, pepř
- hrst čerstvého koriandru
- 1 lžíce másla nebo rostlinného oleje, ne olivový
POSTUP PŘÍPRAVY:
- Prsa si nakrájíme na sousta. Osolíme a opepříme.
- Do silnostěnného hrnce si dáme rozpustit máslo s kapkou oleje. Pokud máme přepuštěné máslo, není olej potřeba. Do horkého tuku dáme Tikka pastu, kterou necháme rozvonět. Přidáme maso, které rychle osmahneme, trvá to asi 2 minuty.
- Poté přidáme konzervu rajčat, chilli a vaříme cca. 20 minut. Nakonec do již hotové Tikky zamícháme zakysanou smetanu a nasekané bylinky.
Podáváme s rýží basmati.
Email na hobby kuchaře
info@receptarna.czŠtítky receptu
Dieta nebo omezení | Bezlepkový, Nízkokalorický |
Pokrm | Masový, Zeleninový |