LILKOVÉ KARI
Velmi snadné Doba přípravy: 20 minut
Suroviny pro 3 osoby:
- 1 velký lilek
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 lžička zázvorové pasty (nastrouhaný zázvor)
- 1 plechovka kokosového mléka
- 1 lžička zeleného kari (pasta)
- 1 lžička koření Garam masala
- 1 bílý jogurt
- hrst čerstvého koriandru
- 1 lžíce oleje (ne olivový)
- sůl a pepř
Postup přípravy:
- Zeleninu očistíme a nakrájíme. Cibuli na kostičky, česnek na plátky, lilek na kostky ve velikosti sousta.
- Do hrnce dáme olej, zahřejeme a přidáme cibuli, česnek a smažíme asi 1 minutu do zlatova. Následně přidáme zázvorovou a kari pastu, koření a necháme rozvonět.
- Přidáme lilek a rychle orestujeme, osolíme, opepříme. Musíme dávat pozor aby se nám koření nepřipálilo.
- Zalijeme kokosovým mlékem a necháme vařit do poloměkka – lilek nesmí být rozvařený.
- Nakonec přidáme jogurt a koriandr a můžeme podávat.
Doporučená příloha:
Rýže basmati, rýžové nudle.
Email na hobby kuchaře
info@receptarna.czŠtítky receptu
Dieta nebo omezení | Bezlepkový, Pro diabetiky, Vegetariánský |
Pokrm | Zeleninový |