LILKOVÉ KARI

Velmi snadné Doba přípravy: 20 minut

Suroviny pro 3 osoby:

  • 1 velký lilek
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 lžička zázvorové pasty (nastrouhaný zázvor)
  • 1 plechovka kokosového mléka
  • 1 lžička zeleného kari (pasta)
  • 1 lžička koření Garam masala
  • 1 bílý jogurt
  • hrst čerstvého koriandru
  • 1 lžíce oleje (ne olivový)
  • sůl a pepř

Postup přípravy:

  1. Zeleninu očistíme a nakrájíme. Cibuli na kostičky, česnek na plátky, lilek na kostky ve velikosti sousta.
  2. Do hrnce dáme olej, zahřejeme a přidáme cibuli, česnek a smažíme asi 1 minutu do zlatova. Následně přidáme zázvorovou a kari pastu, koření a necháme rozvonět.
  3. Přidáme lilek a rychle orestujeme, osolíme, opepříme. Musíme dávat pozor aby se nám koření nepřipálilo.
  4. Zalijeme kokosovým mlékem a necháme vařit do poloměkka – lilek nesmí být rozvařený.
  5. Nakonec přidáme jogurt a koriandr a můžeme podávat.

Doporučená příloha:

Rýže basmati, rýžové nudle.

Profilová fotografie Vaří
receptarna.cz

Online kuchařka

Praha, Jaromírova 588/32

Email na hobby kuchaře

info@receptarna.cz

Štítky receptu

Dieta nebo omezení Bezlepkový, Pro diabetiky, Vegetariánský
Pokrm Zeleninový