LOSOS S BULGUREM

  • Velmi snadné
  • Příprava 10 minut, vaření a smažení 20 minut

Super rychlá večeře nebo oběd. Bulgur dnes běžně koupíte v supermarketu nebo prodejnách zdravé výživy. Příště vyzkoušejte jako přílohu kroupy se zeleným hráškem.

SUROVINY na 2 porce:

  • Losos chlazený s kůží 400 g
  • Bulgur v bio kvalitě, 1 menší hrnek
  • 1 Mrkev
  • 1 Petržel
  • Koření: sůl, pepř, bylinky např. tymián nebo čerstvá petržel
  • 1 lžíce másla
  • 1 lžíce přepuštěného másla nebo olej na smažení lososa

POSTUP PŘÍPRAVY:

Bulgur zalijeme 2 hrnky vody nebo vývaru, osolíme, opepříme a necháme přijít k varu. Chvilku povaříme a necháme stát přikryté pokličkou. Bulgur nasákne tekutinu a zvětší svůj objem asi na dvojnásobek. Lososa omyjeme a osušíme papírovou utěrkou. Osolíme a opepříme. Rozehřejeme přepuštěné máslo nebo olej a lososa opečeme. Ten kdo nemá rád přípravu medium, může rybu ještě krátce dopéct ve vyhřáté troubě. Pozor na vysušení ryby! Mezitím si očistíme mrkev a petržel. Zeleninu nakrájíme třeba na kolečka cca. 4 mm silná. Rozehřejeme si máslo, do kterého přidáme kapku oleje, aby se nám nepřepálilo. Pokud máme máslo přepuštěné, olej nebude potřeba. Na rozehřátém másle restujeme nakrájenou zeleninu. Trvá to asi 3 min.

Profilová fotografie Vaří
receptarna.cz

Online kuchařka

Praha, Jaromírova 588/32

Email na hobby kuchaře

info@receptarna.cz

Štítky receptu

Dieta nebo omezení Pro děti, Pro diabetiky
Pokrm Masový, Zeleninový