LOSOS S BULGUREM
- Velmi snadné
- Příprava 10 minut, vaření a smažení 20 minut
Super rychlá večeře nebo oběd. Bulgur dnes běžně koupíte v supermarketu nebo prodejnách zdravé výživy. Příště vyzkoušejte jako přílohu kroupy se zeleným hráškem.
SUROVINY na 2 porce:
- Losos chlazený s kůží 400 g
- Bulgur v bio kvalitě, 1 menší hrnek
- 1 Mrkev
- 1 Petržel
- Koření: sůl, pepř, bylinky např. tymián nebo čerstvá petržel
- 1 lžíce másla
- 1 lžíce přepuštěného másla nebo olej na smažení lososa
POSTUP PŘÍPRAVY:
Bulgur zalijeme 2 hrnky vody nebo vývaru, osolíme, opepříme a necháme přijít k varu. Chvilku povaříme a necháme stát přikryté pokličkou. Bulgur nasákne tekutinu a zvětší svůj objem asi na dvojnásobek. Lososa omyjeme a osušíme papírovou utěrkou. Osolíme a opepříme. Rozehřejeme přepuštěné máslo nebo olej a lososa opečeme. Ten kdo nemá rád přípravu medium, může rybu ještě krátce dopéct ve vyhřáté troubě. Pozor na vysušení ryby! Mezitím si očistíme mrkev a petržel. Zeleninu nakrájíme třeba na kolečka cca. 4 mm silná. Rozehřejeme si máslo, do kterého přidáme kapku oleje, aby se nám nepřepálilo. Pokud máme máslo přepuštěné, olej nebude potřeba. Na rozehřátém másle restujeme nakrájenou zeleninu. Trvá to asi 3 min.
Email na hobby kuchaře
info@receptarna.czŠtítky receptu
Dieta nebo omezení | Pro děti, Pro diabetiky |
Pokrm | Masový, Zeleninový |