LOSOSOVITÝ PSTRUH S CITRONOVOU OMÁČKOU

  • Velmi snadné
  • Příprava 20 minut

Suroviny pro 4 osoby:

Ryba:

  • 4 porce lososovitého pstruha
  • sůl, pepř
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 citron

Citronová omáčka:

  • 2 dl rybího vývaru
  • 1 dl smetany na šlehání
  • 2 lžíce citronové šťávy
  • 1 lžíce másla (studené)
  • 2 lžíce nasekané petrželky
  • sůl, pepř

Postup přípravy:

Ryba:

  • Rybu si nakrájíme na 4 porce, osolíme a opepříme, necháme odpočívat stranou. Osmažíme na pánvi potřené olivovým olejem, jakmile budeme mít hotovou omáčku.

Omáčka:

  • Rybí vývar si necháme zredukovat na 1/3 (necháme odvařit 2/3 z obsahu, vznikne nám velmi koncentrovaný vývar). Smetanu si smícháme s citronovou šťávou – pozor na teplotu, smetana by měla mít pokojovou teplotu, jinak se může srazit.
  • Po zredukování vývaru zašleháme smetanu s citronem, osolíme, opepříme a necháme velmi krátce prohřát.
  • Nakonec zašleháme studené máslo. Přidáme najemno nasekanou petrželku.

Podáváme se salátem, brambory nebo třeba pyré z kořenové zeleniny.

Profilová fotografie Vaří
receptarna.cz

Online kuchařka

Praha, Jaromírova 588/32

Email na hobby kuchaře

info@receptarna.cz

Štítky receptu

Dieta nebo omezení Bezlepkový
Pokrm Masový