LOSOSOVITÝ PSTRUH (základní recept)
- Velmi snadné
- Příprava 10 minut
Suroviny:
- filety z lososovitého pstruha, lze koupit celý a vyfiletovat
- sůl, pepř
- olej na smažení (olivový, řepkový nebo třeba slunečnicový)
- petrželka a citron k podávání
Postup přípravy:
Filety si dobře osolíme a opepříme. Rozehřejeme si olej, můžeme přidat trošku másla. Pstruha pečeme nejdříve kůží dolů, poté obrátíme a dopečeme. Trvá to asi 4 minuty. Po dopečení posypeme nasekanou petrželkou a pokapeme citronem nebo limetou. Jako přílohu můžeme podávat vařenou brokolici, brambory, bulgur nebo třeba zeleninový salát.
Email na hobby kuchaře
info@receptarna.czŠtítky receptu
Dieta nebo omezení | Bezlepkový, Pro děti, Pro diabetiky |
Pokrm | Masový |