LOSOSOVITÝ PSTRUH (základní recept)

  • Velmi snadné
  • Příprava 10 minut

Suroviny:

  • filety z lososovitého pstruha, lze koupit celý a vyfiletovat
  • sůl, pepř
  • olej na smažení (olivový, řepkový nebo třeba slunečnicový)
  • petrželka a citron k podávání

Postup přípravy:

Filety si dobře osolíme a opepříme. Rozehřejeme si olej, můžeme přidat trošku másla. Pstruha pečeme nejdříve kůží dolů, poté obrátíme a dopečeme. Trvá to asi 4 minuty. Po dopečení posypeme nasekanou petrželkou a pokapeme citronem nebo limetou. Jako přílohu můžeme podávat vařenou brokolici, brambory, bulgur nebo třeba zeleninový salát.

Profilová fotografie Vaří
receptarna.cz

Online kuchařka

Praha, Jaromírova 588/32

Email na hobby kuchaře

info@receptarna.cz

Štítky receptu

Dieta nebo omezení Bezlepkový, Pro děti, Pro diabetiky
Pokrm Masový