MACCHERONI S HOUBAMI

  • Velmi snadné
  • Příprava 20 minut

SUROVINY na 4 porce:

  • 1 balení těstovin maccheroni (ručně dělané makarony)
  • 8 větších zahradních žampionů
  • 1 cibule
  • 4 stroužky česneku
  • 2 stonky řapíkatého celeru
  • hrst listové petrželky
  • sůl, pepř, maličko kmínu
  • smetana na šlehání
  • 2 lžíce olivového oleje

POSTUP PŘÍPRAVY:

  • Dáme si vařit, do velkého hrnce, vodu, kterou dobře osolíme.
  • Očistíme a nakrájíme si cibuli na kostičky, česnek a celer na plátky. Houby nakrájíme na silnější plátky.
  • Na olivový olej dáme smažit cibuli, česnek a celer do růžova. Následně přidáme houby, osolíme, opepříme a okmínujeme a necháme pustit šťávu. Dusíme pár minut a nakonec zalijeme smetanou, kterou necháme zredukovat asi na ½ původního objemu. Přidáme nasekané bylinky.
  • Uvařené těstoviny ihned promícháme s houbovou směsí a podáváme.

Profilová fotografie Vaří
receptarna.cz

Online kuchařka

Praha, Jaromírova 588/32

Email na hobby kuchaře

info@receptarna.cz

Štítky receptu

Dieta nebo omezení Pro děti, Vegetariánský
Pokrm Těstovinový, Zeleninový