MAKOVÉ BEZLEPKOVÉ HOUSKY

Tyto makové housky jsou velmi výživné. Použila jsem mandle, tučný tvaroh a jako obvykle má oblíbená semínka.

  • Snadné, ale náročné na suroviny.
  • Doba přípravy včetně kynutí a pečení cca. 2 hodiny.

Suroviny:

  • 1/2 balení bezlepkového droždí
  • 5 lžic vlažného mléka
  • 1 lžíce pohankové mouky
  • 1 lžíce třtinového cukru
  • 1 hrnek mixu bezlepkových muk nebo koupeného mixu (já jsem použila mix kokosové, pohankové, rýžové, aramantové, kukuřičné, konopné)
  • 1 lžíce psyllia
  • 1 lžíce kukuřičného škrobu
  • 1 lžíce Chia semínek
  • 1 hrnek semínek dle vlastního uvážení včetně 1/2 balení plátků mandlí a 1 lžíce máku
  • mák na obalení housek
  • 1 tučná tvaroh
  • 1 lžička soli
  • na špičku nože Xantan

Postup přípravy:

  • Z mléka, droždí, mouky a cukru necháme vzejít kvásek. Trvá to asi 10 minut.
  • V troše vlažné vody si necháme nabobtnat Chia semínka a Psyllium. Každé zvlášť.
  • Do kvásku přidáme suché a mokré přísady, pořádně musíme těsto zpracovat vařečkou nebo v robotu.
  • Těsto musí být tužší.
  • Necháme kynout asi 45 minut.
  • Vytvarujeme koule, které obalíme mákem.
  • Pečeme asi 30 minut při 180 °C (podle velikosti housek).
  • Necháme vychladnout na mřížce.

#bezlepku #gluteinfrei #glutenfree #dagmarmatejkova #celiakie #receptarna #receptarnacz #celiarna #celiakarnacz

Profilová fotografie Vaří
receptarna.cz

Online kuchařka

Praha, Jaromírova 588/32

Email na hobby kuchaře

info@receptarna.cz

Štítky receptu

Dieta nebo omezení Bezlepkový, Pro děti, Vegetariánský
Pokrm Cereální