KRKOVICE MARINOVANÁ

  • Velmi snadné
  • Příprava 10 minut, marinování přes noc, grilování asi 10 minut

Suroviny pro 4 osoby:

  • 4 steaky z krkovice
  • 2 lžíce olivového oleje
  • hrst nasekaných bylinek dle chuti
  • 4 stroužky česneku
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • sůl, pepř

Příprava:

  • Utřeme si česnek, nasekáme bylinky. Uděláme si marinádu z česneku, bylinek, oleje a citronové šťávy. Maso dobře potřeme marinádou a necháme, nejlépe v lednici, přes noc, marinovat.
  • Druhý den si maso dobře utřeme od marinády, necháme dojít do pokojové teploty, osolíme a opepříme a grilujeme na rozpáleném grilu. Jakmile je maso hotové, maso dáme odpočinout (cca 10 min.) do hlubokého talíře, který druhým talířem přikryjeme.
  • Steaky podáváme s vařeným bramborem ve slupce s bylinkami, zelinovým salátem apod.

Profilová fotografie Vaří
receptarna.cz

Online kuchařka

Praha, Jaromírova 588/32

Email na hobby kuchaře

info@receptarna.cz

Štítky receptu

Dieta nebo omezení Bez laktózy, Bezlepkový
Pokrm Masový