KRKOVICE MARINOVANÁ
- Velmi snadné
- Příprava 10 minut, marinování přes noc, grilování asi 10 minut
Suroviny pro 4 osoby:
- 4 steaky z krkovice
- 2 lžíce olivového oleje
- hrst nasekaných bylinek dle chuti
- 4 stroužky česneku
- 1 lžíce citronové šťávy
- sůl, pepř
Příprava:
- Utřeme si česnek, nasekáme bylinky. Uděláme si marinádu z česneku, bylinek, oleje a citronové šťávy. Maso dobře potřeme marinádou a necháme, nejlépe v lednici, přes noc, marinovat.
- Druhý den si maso dobře utřeme od marinády, necháme dojít do pokojové teploty, osolíme a opepříme a grilujeme na rozpáleném grilu. Jakmile je maso hotové, maso dáme odpočinout (cca 10 min.) do hlubokého talíře, který druhým talířem přikryjeme.
- Steaky podáváme s vařeným bramborem ve slupce s bylinkami, zelinovým salátem apod.
Email na hobby kuchaře
info@receptarna.czŠtítky receptu
Dieta nebo omezení | Bez laktózy, Bezlepkový |
Pokrm | Masový |