MASOVÉ KULIČKY S KAPUSTOU

  • Snadné
  • Příprava 15 minut, pečení 20 minut

Podle sezóny můžete k masu přidávat dostupnou zeleninu. Hodí se hrášek, zelené fazolky, zelí, cuketa, lilek apod. Mleté maso dochutí také různé bylinky nebo netradiční koření.

SUROVINY na 4 porce:

Masové kuličky:

  • Mleté maso 600 g, mix hovězí a vepřové nebo třeba jehněčí
  • Kapusta, postačí 2 velké listy
  • Cibule 1 ks
  • Česnek, 2 větší stroužky
  • 1 vejce
  • Koření: sůl, pepř, kmín, majoránka, římský kmín, bylinky (nemusí být)

Na omáčku:

  • 4 masitá rajčata nebo plechovka sterilizovaných
  • lžíce třtinového cukru
  • jablečný ocet na dochucení
  • Koření: sůl, pepř, tymián

POSTUP PŘÍPRAVY:

Mleté maso dáme do mísy, přidáme najemno nakrájenou kapustu, cibulku a nasekaný česnek a vejce. Přidáme koření a bylinky dle chuti. Maso dobře promícháme a vytvoříme kuličky. Pekáč vyložíme pečícím papírem, poklademe jej masovými kulička a pečeme v předem vyhřáté troubě na 180 °C asi 20 min. Omáčku si připravíme z nasekaných rajčat, které předem spaříme a oloupeme nebo použijeme rajčata v plechovce. Rajčata povaříme ve vlastní šťávě, dochutíme cukrem, octem, kořením a bylinkami. Podáváme s těstovinami.

Profilová fotografie Vaří
receptarna.cz

Online kuchařka

Praha, Jaromírova 588/32

Email na hobby kuchaře

info@receptarna.cz

Štítky receptu

Dieta nebo omezení Bez laktózy, Pro děti
Pokrm Masový