MASOVÉ KULIČKY S KAPUSTOU
- Snadné
- Příprava 15 minut, pečení 20 minut
Podle sezóny můžete k masu přidávat dostupnou zeleninu. Hodí se hrášek, zelené fazolky, zelí, cuketa, lilek apod. Mleté maso dochutí také různé bylinky nebo netradiční koření.
SUROVINY na 4 porce:
Masové kuličky:
- Mleté maso 600 g, mix hovězí a vepřové nebo třeba jehněčí
- Kapusta, postačí 2 velké listy
- Cibule 1 ks
- Česnek, 2 větší stroužky
- 1 vejce
- Koření: sůl, pepř, kmín, majoránka, římský kmín, bylinky (nemusí být)
Na omáčku:
- 4 masitá rajčata nebo plechovka sterilizovaných
- lžíce třtinového cukru
- jablečný ocet na dochucení
- Koření: sůl, pepř, tymián
POSTUP PŘÍPRAVY:
Mleté maso dáme do mísy, přidáme najemno nakrájenou kapustu, cibulku a nasekaný česnek a vejce. Přidáme koření a bylinky dle chuti. Maso dobře promícháme a vytvoříme kuličky. Pekáč vyložíme pečícím papírem, poklademe jej masovými kulička a pečeme v předem vyhřáté troubě na 180 °C asi 20 min. Omáčku si připravíme z nasekaných rajčat, které předem spaříme a oloupeme nebo použijeme rajčata v plechovce. Rajčata povaříme ve vlastní šťávě, dochutíme cukrem, octem, kořením a bylinkami. Podáváme s těstovinami.
Email na hobby kuchaře
info@receptarna.czŠtítky receptu
Dieta nebo omezení | Bez laktózy, Pro děti |
Pokrm | Masový |