MOŘSKÝ VLK (základní recept)

  • Velmi snadné
  • Příprava 10 minut

Suroviny pro 2 osoby:

  • 1 mořský vlk (celá ryba)
  • sůl, pepř
  • olivový olej
  • citron nebo limeta k podávání

Postup přípravy:

  • Rybu si kupte vcelku a vyfiletujte. Je to velmi snadné, potřebujeme jenom ostrý nůž. Nůž zařízneme za hlavou ryby a střenku nože posunujeme po páteři ryby. Jakmile máme připravené filety, očistíme šupiny ostřím nože a kůži na pár místech zlehka prořízneme. Rybu nesmíme rozřezat skrz. Nařezání kůže způsobí, že se nám ryba při pečení nebude kroutit.
  • Filety mořského vlka osolíme, opepříme a potřeme olivovým olejem.
  • Rozehřejeme si pánev, na kterou položíme rybu kůží dolů. Pečeme do zlatova. Jakmile je ryba upečená, pokapeme ji citronovou nebo limetovou šťávou a podáváme.

Přílohu volíme dle sezóny a chuti. K rybě se hodí zeleninový salát, brambory, bramborová kaše, rýže s hráškem, grilovaná zelenina, bulgur, kuskus atd.

Profilová fotografie Vaří
receptarna.cz

Online kuchařka

Praha, Jaromírova 588/32

Email na hobby kuchaře

info@receptarna.cz

Štítky receptu

Dieta nebo omezení Bez laktózy, Bezlepkový, Pro děti, Pro diabetiky
Pokrm Masový