MOŘSKÝ VLK (základní recept)
- Velmi snadné
- Příprava 10 minut
Suroviny pro 2 osoby:
- 1 mořský vlk (celá ryba)
- sůl, pepř
- olivový olej
- citron nebo limeta k podávání
Postup přípravy:
- Rybu si kupte vcelku a vyfiletujte. Je to velmi snadné, potřebujeme jenom ostrý nůž. Nůž zařízneme za hlavou ryby a střenku nože posunujeme po páteři ryby. Jakmile máme připravené filety, očistíme šupiny ostřím nože a kůži na pár místech zlehka prořízneme. Rybu nesmíme rozřezat skrz. Nařezání kůže způsobí, že se nám ryba při pečení nebude kroutit.
- Filety mořského vlka osolíme, opepříme a potřeme olivovým olejem.
- Rozehřejeme si pánev, na kterou položíme rybu kůží dolů. Pečeme do zlatova. Jakmile je ryba upečená, pokapeme ji citronovou nebo limetovou šťávou a podáváme.
Přílohu volíme dle sezóny a chuti. K rybě se hodí zeleninový salát, brambory, bramborová kaše, rýže s hráškem, grilovaná zelenina, bulgur, kuskus atd.
Email na hobby kuchaře
info@receptarna.czŠtítky receptu
Dieta nebo omezení | Bez laktózy, Bezlepkový, Pro děti, Pro diabetiky |
Pokrm | Masový |