MRKVOVÁ POLÉVKA S KNEDLÍČKY

  • Snadné
  • Příprava 20 minut

Suroviny pro 4 osoby:

  • 2 větší mrkve
  • 1 lžíce másla
  • 1 litr zeleninového vývaru nebo vody
  • sůl, pepř
  • 4 lžíce hladké mouky (např. špaldové)
  • 1 menší hrstka nasekaných bylinek, nejlépe petrželka nebo libeček
  • 2 vejce
  • 2 stroužky česneku

Postup přípravy:

  • Mrkev očistíme a nahrubo nastrouháme. Utřeme si česnek, nasekáme bylinky.
  • Na másle si osmažíme mrkev. Zalijeme vývarem nebo vodou a necháme krátce povařit. Trvá to asi 5 minut. Osolíme, opepříme.
  • Mezitím si připravíme knedlíčky smícháním mouky, vajec, bylinek (trochu bylinek si necháme stranou), osolíme, opepříme. Použijeme třeba hrneček a vše zpracujeme vidličkou. Knedlíčky vykrajujeme lžičkou, kterou namáčíme ve studené vodě. Ihned zaváříme do polévky. Jakmile vyplavou na povrch, je hotovo.
  • Nakonec přidáme bylinky a utřený česnek. Už nevaříme. Podáváme jako předkrm nebo s pečivem jako lehkou večeři.

Profilová fotografie Vaří
receptarna.cz

Online kuchařka

Praha, Jaromírova 588/32

Email na hobby kuchaře

info@receptarna.cz

Štítky receptu

Dieta nebo omezení Nízkokalorický, Pro děti, Pro diabetiky, Vegetariánský
Pokrm Zeleninový