MRKVOVÁ POLÉVKA S KNEDLÍČKY
- Snadné
- Příprava 20 minut
Suroviny pro 4 osoby:
- 2 větší mrkve
- 1 lžíce másla
- 1 litr zeleninového vývaru nebo vody
- sůl, pepř
- 4 lžíce hladké mouky (např. špaldové)
- 1 menší hrstka nasekaných bylinek, nejlépe petrželka nebo libeček
- 2 vejce
- 2 stroužky česneku
Postup přípravy:
- Mrkev očistíme a nahrubo nastrouháme. Utřeme si česnek, nasekáme bylinky.
- Na másle si osmažíme mrkev. Zalijeme vývarem nebo vodou a necháme krátce povařit. Trvá to asi 5 minut. Osolíme, opepříme.
- Mezitím si připravíme knedlíčky smícháním mouky, vajec, bylinek (trochu bylinek si necháme stranou), osolíme, opepříme. Použijeme třeba hrneček a vše zpracujeme vidličkou. Knedlíčky vykrajujeme lžičkou, kterou namáčíme ve studené vodě. Ihned zaváříme do polévky. Jakmile vyplavou na povrch, je hotovo.
- Nakonec přidáme bylinky a utřený česnek. Už nevaříme. Podáváme jako předkrm nebo s pečivem jako lehkou večeři.
Email na hobby kuchaře
info@receptarna.czŠtítky receptu
Dieta nebo omezení | Nízkokalorický, Pro děti, Pro diabetiky, Vegetariánský |
Pokrm | Zeleninový |