MRKVOVÝ DORT

  • Snadné
  • Příprava 15 minut, pečení 40 minut

SUROVINY:

  • 1 1/2 sklenice mouky (mix žitná a pšeničná)
  • 1 1/2 sklenice třtinového cukru
  • 1 1/2 sklenice oleje (jednodruhový, nejlépe řepkový nebo slunečnicový)
  • 1 1/2 sklenice nastrouhané mrkve
  • 1/2 sklenice nastrouhaného, oloupaného jablka
  • 1 sklenice nasekaných ořechů (mix nebo jeden druh)
  • 3 vejce
  • 2 lžičky vanilkového cukru
  • 1 1/2 lžičky jedlé sody
  • 1 lžička mleté skořice, špetka soli
  • Máslo na vymazání a mouka nebo např. ořechy na vysypání formy.

POSTUP PŘÍPRAVY:

Vejce s cukrem ušleháme do pěny, zašleháme olej, mouku, ostatní ingredience a jako poslední zapracujeme mrkev s jablky. Pečeme v máslem vymazané a např. mletými ořechy vysypané formě při 180 °C cca. 40 min.

POLEVA:

Nemusí být. Já dělám, následující: Ušlehejte 2 lžíce změklého másla s 2 x lučinou, přidejte 2 lžíce moučkového cukru a lžíci limetkové nebo citronové šťávy. Po vychladnutí potřete a dozdobte dle fantazie.

Profilová fotografie Vaří
receptarna.cz

Online kuchařka

Praha, Jaromírova 588/32

Email na hobby kuchaře

info@receptarna.cz

Štítky receptu

Dieta nebo omezení Pro děti, Vegetariánský
Pokrm Cereální, Ovocný