MRKVOVÝ DORT
- Snadné
- Příprava 15 minut, pečení 40 minut
SUROVINY:
- 1 1/2 sklenice mouky (mix žitná a pšeničná)
- 1 1/2 sklenice třtinového cukru
- 1 1/2 sklenice oleje (jednodruhový, nejlépe řepkový nebo slunečnicový)
- 1 1/2 sklenice nastrouhané mrkve
- 1/2 sklenice nastrouhaného, oloupaného jablka
- 1 sklenice nasekaných ořechů (mix nebo jeden druh)
- 3 vejce
- 2 lžičky vanilkového cukru
- 1 1/2 lžičky jedlé sody
- 1 lžička mleté skořice, špetka soli
- Máslo na vymazání a mouka nebo např. ořechy na vysypání formy.
POSTUP PŘÍPRAVY:
Vejce s cukrem ušleháme do pěny, zašleháme olej, mouku, ostatní ingredience a jako poslední zapracujeme mrkev s jablky. Pečeme v máslem vymazané a např. mletými ořechy vysypané formě při 180 °C cca. 40 min.
POLEVA:
Nemusí být. Já dělám, následující: Ušlehejte 2 lžíce změklého másla s 2 x lučinou, přidejte 2 lžíce moučkového cukru a lžíci limetkové nebo citronové šťávy. Po vychladnutí potřete a dozdobte dle fantazie.
Email na hobby kuchaře
info@receptarna.czŠtítky receptu
Dieta nebo omezení | Pro děti, Vegetariánský |
Pokrm | Cereální, Ovocný |