MUNGO POLÉVKA

  • Velmi snadné
  • Příprava 30 minut

Suroviny pro 4 osoby:

  • 1 l vody
  • 1 hrnek přes noc namočeného munga
  • 1 mrkev
  • 1 stonek řapíkatého celeru
  • 1 petržel
  • 1 lžička mletého římského kmínu
  • 1 lžička kari
  • špetka skořice
  • lžíce rostlinného oleje (ne olivový)
  • sůl, pepř

Postup přípravy:

  • Mungo necháme přes noc namočené ve vodě. Vodu, ve které jsme mungo namočili, vylijeme. Pokud nám mungo zbývá, necháme je naklíčit. Jak naklíčit mungo, najdete v našich článcích.
  • Připravíme si zeleninu, kterou očistíme, oloupeme a nakrájíme na kousky.
  • Na oleji si necháme rozvonět koření, trvá to necelou minutu. Přidáme zeleninu, kterou krátce orestujeme a přidáme propláchnuté, okapané mungo fazole. Velmi krátce osmažíme a zalijeme vodou.
  • Vaříme do změknutí munga, až poté dochutíme solí. Polévku můžeme dozdobit bylinkami.

Profilová fotografie Vaří
receptarna.cz

Online kuchařka

Praha, Jaromírova 588/32

Email na hobby kuchaře

info@receptarna.cz