MUNGO POLÉVKA
- Velmi snadné
- Příprava 30 minut
Suroviny pro 4 osoby:
- 1 l vody
- 1 hrnek přes noc namočeného munga
- 1 mrkev
- 1 stonek řapíkatého celeru
- 1 petržel
- 1 lžička mletého římského kmínu
- 1 lžička kari
- špetka skořice
- lžíce rostlinného oleje (ne olivový)
- sůl, pepř
Postup přípravy:
- Mungo necháme přes noc namočené ve vodě. Vodu, ve které jsme mungo namočili, vylijeme. Pokud nám mungo zbývá, necháme je naklíčit. Jak naklíčit mungo, najdete v našich článcích.
- Připravíme si zeleninu, kterou očistíme, oloupeme a nakrájíme na kousky.
- Na oleji si necháme rozvonět koření, trvá to necelou minutu. Přidáme zeleninu, kterou krátce orestujeme a přidáme propláchnuté, okapané mungo fazole. Velmi krátce osmažíme a zalijeme vodou.
- Vaříme do změknutí munga, až poté dochutíme solí. Polévku můžeme dozdobit bylinkami.
Email na hobby kuchaře
info@receptarna.czŠtítky receptu
Dieta nebo omezení | Bez laktózy, Nízkokalorický, Pro děti, Pro diabetiky, Vegetariánský |
Pokrm | Luštěninový, Zeleninový |