MUNGO VÝHONKY

  • Velmi snadné
  • Příprava 4 dny

Suroviny:

  • 1 hrnek munga, suché fazolky (celé)
  • voda

Postup přípravy:

  • Mungo necháme přes noc namočené ve vodě, nejlépe ve skleněné nebo keramické nádobě. Vodu, ve které jsme mungo namočili, vylijeme.
  • Mungo dobře scedíme a dáme do keramické nebo skleněné mísy. Necháme stát na místě a 2 až 3 denně, mungo propláchneme tekoucí vodou a vrátíme zpět na misku.
  • Po 2–3 dnech budeme pozorovat rašení výhonků. Ideální ke konzumaci jsou výhonky, které jsou 2 cm dlouhé.

Výhonky posypeme chléb s máslem nebo pomazánkou, přidáme do salátu, ozdobíme polévku, maso apod. Naklíčené mungo uschováme v lednici, nejlépe v uzavřené sklenici po dobu max. 1 týden. Více informací o mungo fazolích neleznete v sekci „články“.

Profilová fotografie Vaří
receptarna.cz

Online kuchařka

Praha, Jaromírova 588/32

Email na hobby kuchaře

info@receptarna.cz

Štítky receptu

Dieta nebo omezení Bez laktózy, Nízkokalorický, Pro diabetiky, Vegetariánský
Pokrm Luštěninový, Zeleninový