MUNGO VÝHONKY
- Velmi snadné
- Příprava 4 dny
Suroviny:
- 1 hrnek munga, suché fazolky (celé)
- voda
Postup přípravy:
- Mungo necháme přes noc namočené ve vodě, nejlépe ve skleněné nebo keramické nádobě. Vodu, ve které jsme mungo namočili, vylijeme.
- Mungo dobře scedíme a dáme do keramické nebo skleněné mísy. Necháme stát na místě a 2 až 3 denně, mungo propláchneme tekoucí vodou a vrátíme zpět na misku.
- Po 2–3 dnech budeme pozorovat rašení výhonků. Ideální ke konzumaci jsou výhonky, které jsou 2 cm dlouhé.
Výhonky posypeme chléb s máslem nebo pomazánkou, přidáme do salátu, ozdobíme polévku, maso apod. Naklíčené mungo uschováme v lednici, nejlépe v uzavřené sklenici po dobu max. 1 týden. Více informací o mungo fazolích neleznete v sekci „články“.
Email na hobby kuchaře
info@receptarna.czŠtítky receptu
Dieta nebo omezení | Bez laktózy, Nízkokalorický, Pro diabetiky, Vegetariánský |
Pokrm | Luštěninový, Zeleninový |