NÁLEV NA OKURKY
- Snadné
- Příprava včetně vaření 30 minut
SUROVINY:
- 2,5 l vody
- 1 l kvasného octa (8%)
- 420 g třtinového cukru
- 100 g soli
- 1 bal. Hořčičného semínka
- 2 ks bílé cibule
- 2 ks mrkve
- 2 ks kořenové petržele
- 1 balení černého pepře (celý)
- 10 kuliček nového koření
- bobkový list
- kopr
- křen
- chilli paprička
POSTUP PŘÍPRAVY:
Vodu, ocet, cukr a sůl svaříme. Mezitím si připravíme sklenice, které jsme, důkladně vymyli v myčce a nechali vyschnout. Pokud myčku nemáte, doporučuji skutečně důkladně vymýt horkou vodou a dobře nechat vysušit. Do sklenic, na dno, naskládáme nakrájenou zeleninu a přidáme koření. Nakladačky vkládáme do sklenic a snažíme se dobře využít prostor. Vždy začínáme většími kusy okurek, doplňujeme malými nebo dokrájíme, pokud je potřeba. Okurky zaléváme horkým nálevem, který nejdříve ochutnáme a případně dochutíme. Doporučuji spíše sladší chuť. Okamžitě zavíčkujeme (pořádně) a dáme např. na deku, víčkem dolů. Poté sklenice přikryjeme a necháme vychladnout.
DOPORUČENÍ:
Jakmile do sklenic budete lít horký nálev, je dobré mít sklenice na dřevě nebo např. na suché utěrce. Zabráníte tím prasknutí sklenice.
Email na hobby kuchaře
info@receptarna.czŠtítky receptu
Dieta nebo omezení | Bez laktózy, Bezlepkový, Nízkokalorický, Vegetariánský |
Pokrm | Zeleninový |