NÁLEV NA OKURKY

  • Snadné
  • Příprava včetně vaření 30 minut

SUROVINY:

  • 2,5 l vody
  • 1 l kvasného octa (8%)
  • 420 g třtinového cukru
  • 100 g soli
  • 1 bal. Hořčičného semínka
  • 2 ks bílé cibule
  • 2 ks mrkve
  • 2 ks kořenové petržele
  • 1 balení černého pepře (celý)
  • 10 kuliček nového koření
  • bobkový list
  • kopr
  • křen
  • chilli paprička

POSTUP PŘÍPRAVY:

Vodu, ocet, cukr a sůl svaříme. Mezitím si připravíme sklenice, které jsme, důkladně vymyli v myčce a nechali vyschnout. Pokud myčku nemáte, doporučuji skutečně důkladně vymýt horkou vodou a dobře nechat vysušit. Do sklenic, na dno, naskládáme nakrájenou zeleninu a přidáme koření. Nakladačky vkládáme do sklenic a snažíme se dobře využít prostor. Vždy začínáme většími kusy okurek, doplňujeme malými nebo dokrájíme, pokud je potřeba. Okurky zaléváme horkým nálevem, který nejdříve ochutnáme a případně dochutíme. Doporučuji spíše sladší chuť. Okamžitě zavíčkujeme (pořádně) a dáme např. na deku, víčkem dolů. Poté sklenice přikryjeme a necháme vychladnout.

DOPORUČENÍ:

Jakmile do sklenic budete lít horký nálev, je dobré mít sklenice na dřevě nebo např. na suché utěrce. Zabráníte tím prasknutí sklenice.

Profilová fotografie Vaří
receptarna.cz

Online kuchařka

Praha, Jaromírova 588/32

Email na hobby kuchaře

info@receptarna.cz

Štítky receptu

Dieta nebo omezení Bez laktózy, Bezlepkový, Nízkokalorický, Vegetariánský
Pokrm Zeleninový