OKURKOVÝ SALÁT

Salátů není nikdy dost! Pro tento salát doporučuji použití panenského řepkového oleje.

  • Velmi snadné
  • Příprava 10 minut

Suroviny:

  • 1 salátová okurka
  • Koření: sůl, pepř
  • 2 lžíce jablečného octa
  • 1 lžíce panenského řepkového oleje
  • 1 lžíce medu

Postup přípravy:

Okurku oloupeme a nastrouháme nahrubo. Osolíme a opepříme a necháme chvilku odpočinout. Mezitím si připravíme zálivku. Ocet, olej a med smícháme a na závěr zastříkneme trochou vody. Zálivku nalijeme na okurky a vše dobře promícháme, ochutnáme a případně doladíme. Podáváme vychlazený.

Profilová fotografie Vaří
receptarna.cz

Online kuchařka

Praha, Jaromírova 588/32

Email na hobby kuchaře

info@receptarna.cz

Štítky receptu

Dieta nebo omezení Bez laktózy, Bezlepkový, Nízkokalorický, Pro děti, Vegetariánský
Pokrm Zeleninový