OKURKOVÝ SALÁT
Salátů není nikdy dost! Pro tento salát doporučuji použití panenského řepkového oleje.
- Velmi snadné
- Příprava 10 minut
Suroviny:
- 1 salátová okurka
- Koření: sůl, pepř
- 2 lžíce jablečného octa
- 1 lžíce panenského řepkového oleje
- 1 lžíce medu
Postup přípravy:
Okurku oloupeme a nastrouháme nahrubo. Osolíme a opepříme a necháme chvilku odpočinout. Mezitím si připravíme zálivku. Ocet, olej a med smícháme a na závěr zastříkneme trochou vody. Zálivku nalijeme na okurky a vše dobře promícháme, ochutnáme a případně doladíme. Podáváme vychlazený.
Email na hobby kuchaře
info@receptarna.czŠtítky receptu
Dieta nebo omezení | Bez laktózy, Bezlepkový, Nízkokalorický, Pro děti, Vegetariánský |
Pokrm | Zeleninový |