OMELETA S BRAMBORAMI A HOUBAMI

  • Snadné
  • Příprava 10 minut + uvaření brambor

SUROVINY pro 4 osoby:

  • 6 vajec
  • 1 hrnek vařených brambor z předchozího dne
  • 1 hrnek nakrájených žampionů
  • 1 cibule
  • 1 jarní cibulka
  • 1/2 hrnku nastrouhaného sýra (např. Parmezán)
  • sůl, pepř, kmín
  • 2 lžíce olivového oleje

POSTUP PŘÍPRAVY:

  • Cibuli a jarní cibulku očistíme, nakrájíme na kostičky, jarní cibulku na kolečka. Brambory a žampiony nakrájíme na kousky.
  • Nastrouháme sýr. Vejce vyklepneme do misky, osolíme a opepříme.
  • Na pánev nalijeme olej a necháme rozehřát. Přídáme cibuli, jarní cibulku a trochu kmínu a krátce restujeme. Dále přídáme brambory a houby, restujeme asi 3 minuty.
  • Nakonec na pánev nalijeme vejce, posypeme sýrem a přikryjeme vše pokličkou. Jakmile jsou vejce tuhá a sýr tekutý, můžeme podávat.

Ideální jako letní večeře. K omeletě se hodí čerstvý zeleninový salát.

Profilová fotografie Vaří
receptarna.cz

Online kuchařka

Praha, Jaromírova 588/32

Email na hobby kuchaře

info@receptarna.cz

Štítky receptu

Dieta nebo omezení Pro děti, Vegetariánský
Pokrm Zeleninový