OMELETA S BRAMBORAMI A HOUBAMI
- Snadné
- Příprava 10 minut + uvaření brambor
SUROVINY pro 4 osoby:
- 6 vajec
- 1 hrnek vařených brambor z předchozího dne
- 1 hrnek nakrájených žampionů
- 1 cibule
- 1 jarní cibulka
- 1/2 hrnku nastrouhaného sýra (např. Parmezán)
- sůl, pepř, kmín
- 2 lžíce olivového oleje
POSTUP PŘÍPRAVY:
- Cibuli a jarní cibulku očistíme, nakrájíme na kostičky, jarní cibulku na kolečka. Brambory a žampiony nakrájíme na kousky.
- Nastrouháme sýr. Vejce vyklepneme do misky, osolíme a opepříme.
- Na pánev nalijeme olej a necháme rozehřát. Přídáme cibuli, jarní cibulku a trochu kmínu a krátce restujeme. Dále přídáme brambory a houby, restujeme asi 3 minuty.
- Nakonec na pánev nalijeme vejce, posypeme sýrem a přikryjeme vše pokličkou. Jakmile jsou vejce tuhá a sýr tekutý, můžeme podávat.
Ideální jako letní večeře. K omeletě se hodí čerstvý zeleninový salát.
Email na hobby kuchaře
info@receptarna.czŠtítky receptu
Dieta nebo omezení | Pro děti, Vegetariánský |
Pokrm | Zeleninový |