OVESNO-ŽITNÁ KAŠE SE SKOŘICÍ

  • Velmi snadné
  • Příprava 10 minut

Suroviny na 2 porce:

  • 1 hrnek 2/3 ovesných a 1/3 žitných vloček
  • 1 hrnek mléka
  • 1 hrnek vody
  • 2 lžíce třtinového cukru
  • špetka soli
  • 1 lžička skořice
  • 1 lžíce másla
  • plátky jablek a kaki na ozdobení

Postup přípravy:

  • Vločky dáme do hrnce a zalijeme tekutinou. Přidáme cukr, sůl, trochu skořice a přivedeme k varu. Vaříme asi 3 minuty, poté odstavíme z ploty. Přimícháme máslo a necháme asi 5 minut odpočinout.
  • Kaše docela zhoustne, občas ji můžeme promíchat. Dáme do misek, ozdobíme ovocem, posypeme skořicí a můžeme podávat.

Profilová fotografie Vaří
receptarna.cz

Online kuchařka

Praha, Jaromírova 588/32

Email na hobby kuchaře

info@receptarna.cz

Štítky receptu

Dieta nebo omezení Pro děti, Vegetariánský
Pokrm Cereální, Ovocný