OVOCNÝ DEZERT
- Velmi snadné
- Příprava 20 minut
Suroviny 4 osoby:
- 1 balení vanilkového pudingu
- ½ l mléka
- 3 lžíce třtinového cukru
- 1 vanička tvarohu (polotučný)
- miska jahod (čerstvé nebo mražené)
- 1 banán
Postup přípravy:
- Dle návodu výrobce si připravíme puding. Použijeme 2 lžíce cukru. Puding necháme vychladnout.
- Mezitím si dáme do rendlíku zbylou lžíci cukru a necháme zkaramelizovat. Cukr tedy pozvolna rozpustíme, měl by mít tekutou konzistenci a zlatavou barvu. Pozor! Rád se připaluje. Přidáme jahody, které spojíme s cukrem a velmi krátce povaříme. Necháme vychladnout.
- Vychladlý puding prošleháme s tvarohem. Pro 4 osoby budeme potřebovat sklenice max. 2 dcl, které nebudeme plnit celé. Obrázek na stránkách je pouze ilustrační.
- Nakrájíme si banán, který dáme na dno sklenic. Přidáme jahodový rozvar, poté krém a postup opakujeme.
Dezert můžeme ozdobit bylinkami, cukrářským piškotem nebo třeba čokoládou.
Email na hobby kuchaře
info@receptarna.czŠtítky receptu
Dieta nebo omezení | Bezlepkový, Nízkokalorický, Pro děti, Vegetariánský |
Pokrm | Ovocný |