OVOCNÝ DEZERT

  • Velmi snadné
  • Příprava 20 minut

Suroviny 4 osoby:

  • 1 balení vanilkového pudingu
  • ½ l mléka
  • 3 lžíce třtinového cukru
  • 1 vanička tvarohu (polotučný)
  • miska jahod (čerstvé nebo mražené)
  • 1 banán

Postup přípravy:

  • Dle návodu výrobce si připravíme puding. Použijeme 2 lžíce cukru. Puding necháme vychladnout.
  • Mezitím si dáme do rendlíku zbylou lžíci cukru a necháme zkaramelizovat. Cukr tedy pozvolna rozpustíme, měl by mít tekutou konzistenci a zlatavou barvu. Pozor! Rád se připaluje. Přidáme jahody, které spojíme s cukrem a velmi krátce povaříme. Necháme vychladnout.
  • Vychladlý puding prošleháme s tvarohem. Pro 4 osoby budeme potřebovat sklenice max. 2 dcl, které nebudeme plnit celé. Obrázek na stránkách je pouze ilustrační.
  • Nakrájíme si banán, který dáme na dno sklenic. Přidáme jahodový rozvar, poté krém a postup opakujeme.

Dezert můžeme ozdobit bylinkami, cukrářským piškotem nebo třeba čokoládou.

Profilová fotografie Vaří
receptarna.cz

Online kuchařka

Praha, Jaromírova 588/32

Email na hobby kuchaře

info@receptarna.cz

Štítky receptu

Dieta nebo omezení Bezlepkový, Nízkokalorický, Pro děti, Vegetariánský
Pokrm Ovocný