PANENKA S NUDLEMI
- Velmi snadné
- Příprava 10 minut, tepelná úprava 5 minut
Tato úprava je velmi snadná a rychlá. Za pár minut máte hotovo. Dle sezóny můžete přidávat zeleninu. Hodí se zelené fazolky, hrášek, mrkev atd.
Suroviny pro 4 osoby:
- 1 vepřová „panenka“
- 2 stroužky česneku
- 1 lžíce bramborového škrobu
- 1 vejce
- 4 lžíce sójové omáčky
- 1 lžíce oleje (jedno druhový)
- Koření: sůl, pepř
Postup přípravy:
Maso důkladně odblaníme a nakrájíme na tenké plátky, velmi zlehka osolíme a opepříme. Připravíme si marinádu z vejce, sójové omáčky, rozdrceného česneku a bramborového škrobu. Maso spojíme s marinádou. Maso necháme marinovat a mezitím si připravíme přílohu – rýžové nudle, které uvaříme dle návodu. Rozpálíme si pánev s trochou oleje (ne olivový). Pánev musí být velmi rozpálená a zprudka opečeme maso do zlatova.
Doporučení:
K této úpravě masa se hodí, jako příloha, jasmínová rýže. Maso velmi dobře chutná také jen se zeleninovým salátem.
Email na hobby kuchaře
info@receptarna.czŠtítky receptu
Dieta nebo omezení | Bez laktózy, Bezlepkový, Pro děti, Pro diabetiky |
Pokrm | Masový, Těstovinový |