KACHNA PEČENÁ
- Velmi snadné
- Příprava 5 minut, pečení 2–3 hodiny
Suroviny pro 2 osoby:
- 2 čtvrtky chlazené kachny
- sůl a kmín
- trocha vody k podlévání
Postup přípravy:
- Kachnu očistíme, dobře osolíme a okmínujeme a dáme do pekáče. Troubu si předehřejeme na 200 °C.
- Kachnu pečeme nejdříve zakrytou asi ½ hodiny, dále pokračujeme v pečení již bez zakrytí. Obracíme, podléváme a poléváme vypečeným tukem.
- Maso pečeme do zlatova. Že je kachna hotová, poznáme tak, že nám maso odpadá od kosti. Podáváme např. se zelím s jablky, recept naleznete v „ostatních receptech“ na receptarne.
Email na hobby kuchaře
info@receptarna.czŠtítky receptu
Dieta nebo omezení | Bez laktózy, Bezlepkový |
Pokrm | Masový |