KUŘE PEČENÉ NA ROZMARÝNU
- Snadné
- Doba přípravy 1 hodina
Zeleninu, se kterou kuře pečeme, můžeme libovolně měnit dle sezóny a chuti. Rozmarýn má velmi výraznou chuť, budeme se tedy řídit zásadou méně je více.
Suroviny pro 4 osoby:
- 1 balení kuřecích stehen nebo celé kuře, které rozporcujeme
- 5 větších brambor
- 2 mrkve
- 1 cibule
- 1 hlávka česneku
- koření: větvičky rozmarýnu, sůl, pepř a kmín
- voda nebo vývar na podlévání
- 1 lžíce másla
Postup přípravy:
- Kuře si očistíme a případně rozporcujeme. Dobře osolíme, opepříme a okmínujeme. Troubu si předehřejeme na 180°C.
- Připravíme si také brambory a mrkev, které oloupeme a nakrájíme na podobně velké kusy. Cibuli oloupeme a rozpůlíme, česnek neloupeme, jen překrojíme na půl. Vše vložíme do pekáče – vkládáme nejdříve zeleninu, poté větvičky rozmarýnu a nakonec maso.
- Dáme do trouby, podlijeme trochou vody, přikryjeme a necháme 30 minut péct/dusit. Následně pekáč odkryjeme a necháme péci do zlatova z obou stran. Pravidelně podléváme. Se zeleninou nemanipulujeme, obracíme pouze maso.
- Asi pět minut před koncem pečení dáme na každý kousek masa trochu másla.
Email na hobby kuchaře
info@receptarna.czŠtítky receptu
Dieta nebo omezení | Bezlepkový, Pro děti, Pro diabetiky |
Pokrm | Masový |