KUŘE PEČENÉ S BRAMBOREM

  • Snadné
  • Příprava včetně vaření 2 hodiny

Pečené kuře v jednom pekáči s bramborem je chutné, snadné a nepotřebujeme nic jiného na dochucení, než sůl a kmín. Jen nám bude chvilku trvat, než se dobře upeče. Nedoporučuji spěchat, trpělivost se vyplatí. Maso musí pěkně odpadat od kosti!

Suroviny pro 4 osoby:

  • 1 kvalitní kuře
  • 10 menších salátových brambor
  • Koření: sůl, kmín
  • 2 lžíce másla
  • Voda na podlití

Postup přípravy:

  1. Předehřejeme si troubu na 180°C.
  2. Dobře si očistíme brambory, které nebudeme loupat. Je nutné velmi dobře brambory očistit kartáčkem a několikrát propláchnout vodou.
  3. Brambory dáme do pekáče.
  4. Kuře omyjeme a dobře osolíme a pokmínujeme, přidáme k bramborám.
  5. Kuře s brambory podlijeme vodou.
  6. Dáme do trouby a pečeme (dusíme) přikryté asi 1 hodinu, můžeme i více.
  7. Následně kuře odkryjeme, zvýšíme teplotu na 200 °C a dopékáme do zlatova, podléváme výpekem.
  8. Na posledních 10 minut přidáme máslo.

Doporučení:

K bramborám můžeme také přidat kořenovou zeleninu, cibuli a přepůlený česnek.

Profilová fotografie Vaří
receptarna.cz

Online kuchařka

Praha, Jaromírova 588/32

Email na hobby kuchaře

info@receptarna.cz

Štítky receptu

Dieta nebo omezení Bez laktózy, Pro děti
Pokrm Masový