KUŘE PEČENÉ S BRAMBOREM
- Snadné
- Příprava včetně vaření 2 hodiny
Pečené kuře v jednom pekáči s bramborem je chutné, snadné a nepotřebujeme nic jiného na dochucení, než sůl a kmín. Jen nám bude chvilku trvat, než se dobře upeče. Nedoporučuji spěchat, trpělivost se vyplatí. Maso musí pěkně odpadat od kosti!
Suroviny pro 4 osoby:
- 1 kvalitní kuře
- 10 menších salátových brambor
- Koření: sůl, kmín
- 2 lžíce másla
- Voda na podlití
Postup přípravy:
- Předehřejeme si troubu na 180°C.
- Dobře si očistíme brambory, které nebudeme loupat. Je nutné velmi dobře brambory očistit kartáčkem a několikrát propláchnout vodou.
- Brambory dáme do pekáče.
- Kuře omyjeme a dobře osolíme a pokmínujeme, přidáme k bramborám.
- Kuře s brambory podlijeme vodou.
- Dáme do trouby a pečeme (dusíme) přikryté asi 1 hodinu, můžeme i více.
- Následně kuře odkryjeme, zvýšíme teplotu na 200 °C a dopékáme do zlatova, podléváme výpekem.
- Na posledních 10 minut přidáme máslo.
Doporučení:
K bramborám můžeme také přidat kořenovou zeleninu, cibuli a přepůlený česnek.
Email na hobby kuchaře
info@receptarna.czŠtítky receptu
Dieta nebo omezení | Bez laktózy, Pro děti |
Pokrm | Masový |