PEČENÝ ČAJ

  • Velmi snadné
  • Příprava 1 hodina

Suroviny na 3 sklenice obsahu 200 ml:

  • 2 jablka
  • 2 pomeranče
  • 1 mandarinka
  • 1 hrnek jahod
  • 1 citron
  • 1, 5 hrnku třtinového cukru
  • 2 ks skořice celé
  • 1 hvězdička badyánu
  • 1 lžička hřebíčku

Postup přípravy:

Ovoce omyjeme, očistíme, zbavíme kůry a jádřinců. Nakrájíme na kousky asi 2×1 cm. Dáme do pekáče, přidáme koření, které jsme si rozdrobili nebo zpracovali v hmoždíři. Zasypeme cukrem. Dáme do trouby vyhřáté na 200 °C a pečeme asi 1 hodinu. Občas promícháme. Připravíme si sklenice (malé zavařovačky s víčkem), které důkladně vymyjeme – ideálně v myčce. Necháme vyschnout. Pečený čaj nalijeme do sklenic, zavíčkujeme a obrátíme dnem vzhůru. Necháme vystydnout. Pečený čaj dáme do hrníčků (2 lžičky na 2dl) a zalijeme vřelou vodou. Ovoce měníme dle sezóny a chuti.

Profilová fotografie Vaří
receptarna.cz

Online kuchařka

Praha, Jaromírova 588/32

Email na hobby kuchaře

info@receptarna.cz

Štítky receptu

Dieta nebo omezení Bez laktózy, Bezlepkový, Pro děti, Vegetariánský
Pokrm Ovocný