PEČENÝ ČAJ
- Velmi snadné
- Příprava 1 hodina
Suroviny na 3 sklenice obsahu 200 ml:
- 2 jablka
- 2 pomeranče
- 1 mandarinka
- 1 hrnek jahod
- 1 citron
- 1, 5 hrnku třtinového cukru
- 2 ks skořice celé
- 1 hvězdička badyánu
- 1 lžička hřebíčku
Postup přípravy:
Ovoce omyjeme, očistíme, zbavíme kůry a jádřinců. Nakrájíme na kousky asi 2×1 cm. Dáme do pekáče, přidáme koření, které jsme si rozdrobili nebo zpracovali v hmoždíři. Zasypeme cukrem. Dáme do trouby vyhřáté na 200 °C a pečeme asi 1 hodinu. Občas promícháme. Připravíme si sklenice (malé zavařovačky s víčkem), které důkladně vymyjeme – ideálně v myčce. Necháme vyschnout. Pečený čaj nalijeme do sklenic, zavíčkujeme a obrátíme dnem vzhůru. Necháme vystydnout. Pečený čaj dáme do hrníčků (2 lžičky na 2dl) a zalijeme vřelou vodou. Ovoce měníme dle sezóny a chuti.
Email na hobby kuchaře
info@receptarna.czŠtítky receptu
Dieta nebo omezení | Bez laktózy, Bezlepkový, Pro děti, Vegetariánský |
Pokrm | Ovocný |