PERNÍČKY BEZ ČEKÁNÍ

Tyto perníčky zmizí ze stolu rychlostí blesku. Jsou velmi chutné a měkké již po upečení. Není tedy potřeba, perníčky nechat rozležet.

  • Snadné
  • Příprava 20 min + odležení přes noc, pečení 5 minut

Suroviny na perníčky:

  • 200 g hladké mouky
  • 70 g moučkového cukru
  • 1 lžíce medu
  • 30 g másla
  • 1 vejce
  • 1 lžička sody
  • 1 lžička perníkového koření
  • špetka soli

Suroviny na bílkovou polevu:

  • 1 bílek
  • 2 lžíce moučkového cukru
  • 1 lžíce limetové nebo citronové šťávy

POSTUP PŘÍPRAVY:

  • Perníčky:

Mouku smícháme se sodou, cukrem a perníkovým kořením. Přidáme vejce, změklé máslo, med a špetku soli. Vypracujeme pevné těsto. Zabalíme do folie a necháme přes noc odpočinout. Druhý den těsto vyválíme asi na 4 mm plát, vykrajujeme formičkami a pečeme velmi krátce – asi 5 minut v rozpálené troubě na 180°C.

  • Bílková poleva:

Bílek s cukrem a citrusovou šťávou vyšleháme do požadované konzistence – ani příliš tekutá ani tuhá, naplníme do mikrotenového sáčku, kterému ustříhneme špičku a zdobíme dle fantazie.

Profilová fotografie Vaří
receptarna.cz

Online kuchařka

Praha, Jaromírova 588/32

Email na hobby kuchaře

info@receptarna.cz

Štítky receptu

Dieta nebo omezení Pro děti, Vegetariánský
Pokrm Cereální