PERNÍČKY BEZ ČEKÁNÍ
Tyto perníčky zmizí ze stolu rychlostí blesku. Jsou velmi chutné a měkké již po upečení. Není tedy potřeba, perníčky nechat rozležet.
- Snadné
- Příprava 20 min + odležení přes noc, pečení 5 minut
Suroviny na perníčky:
- 200 g hladké mouky
- 70 g moučkového cukru
- 1 lžíce medu
- 30 g másla
- 1 vejce
- 1 lžička sody
- 1 lžička perníkového koření
- špetka soli
Suroviny na bílkovou polevu:
- 1 bílek
- 2 lžíce moučkového cukru
- 1 lžíce limetové nebo citronové šťávy
POSTUP PŘÍPRAVY:
- Perníčky:
Mouku smícháme se sodou, cukrem a perníkovým kořením. Přidáme vejce, změklé máslo, med a špetku soli. Vypracujeme pevné těsto. Zabalíme do folie a necháme přes noc odpočinout. Druhý den těsto vyválíme asi na 4 mm plát, vykrajujeme formičkami a pečeme velmi krátce – asi 5 minut v rozpálené troubě na 180°C.
- Bílková poleva:
Bílek s cukrem a citrusovou šťávou vyšleháme do požadované konzistence – ani příliš tekutá ani tuhá, naplníme do mikrotenového sáčku, kterému ustříhneme špičku a zdobíme dle fantazie.
Email na hobby kuchaře
info@receptarna.czŠtítky receptu
Dieta nebo omezení | Pro děti, Vegetariánský |
Pokrm | Cereální |