GULÁŠ PIKANTNÍ
- Snadné
- Příprava 2 hodiny
V případě, že jste milovníky pikantních jídel, můžete nahradit sladkou papriku za papriku pálivou. Získáte tím „super“ pikantní jídlo, které ovšem nenabízejte dětem.
SUROVINY na 4 porce:
- 1 kg vepřového masa např. z kýty nebo plecka
- 3 větší cibule
- 2 stroužky česneku
- Koření: sůl, pepř, 1 lžíce sladké papriky, kmín, 1 chilli paprička
- 1 lžička bramborového škrobu
- 2 lžíce oleje (ne olivový)
- voda na podlévání
POSTUP PŘÍPRAVY:
Maso nakrájíme na kostky, osolíme a opepříme. Cibuli nakrájíme na kostičky a česnek na plátky. Rozehřejme olej a maso na něm zprudka orestujeme. Orestované maso dáme bokem a na výpeku orestujeme cibuli a česnek. Přidáme kmín a restujeme do zlatova. Následně přidáme maso, papriku a chilli papričku a rychle restujeme – nesmíme spálit papriku. Zalijeme horkou vodou a dusíme do měkka. Pokud se vám zdá šťáva příliš řídká, rozmíchejte 1 lžičku škrobu ve vodě a vlijte do guláše. Nechejte provařit a podávejte s chlebem nebo např. s těstovinami.
Email na hobby kuchaře
info@receptarna.czŠtítky receptu
Dieta nebo omezení | Bez laktózy |
Pokrm | Masový |