KUŘECÍ SVÍČKOVÁ S HRÁŠKEM (PIKANTNÍ)
- Snadné
- Příprava: marinování, nejlépe přes noc, smažení 5 minut
Suroviny:
- 500 g kuřecí svíčkové
- 100 g mladých hrachových lusků
- kari koření, nejlépe z kořenářství
- sůl, pepř
- 1 lžíce oleje k nakládání
- olej na smažení
Příprava:
Kuřecí maso si dáme do mísy a přidáme kari koření, pepř a lžíci oleje. Velmi dobře promícháme a dáme do lednice odležet. Druhý den nebo alespoň po cca. 2 hodinách marinování, maso osolíme, necháme dojít do pokojové teploty a velmi zprudka opečeme na oleji. K masu, na poslední minutu, přidáme omyté a na ½ překrájené hrachové lusky. Podáváme s rýží a zakysanou smetanou.