POLÉVKA Z ČERVENÉ ČOČKY

  • Snadné
  • Doba přípravy: 20 minut

Suroviny pro 4 osoby:

  • 1 hrnek červené čočky
  • 2 stonky řapíkatého celeru
  • 1 cibule
  • 5 stroužků česneku
  • 200 ml kokosového mléka (stačí malé balení)
  • 400 ml vody nebo vývaru
  • sůl, pepř
  • 3 lžíce olivového oleje
  • hrst bylinek (libeček, petržel)

Postup přípravy:

  • Celer, cibuli a česnek si očistíme a nakrájíme na plátky. Nemusíme nijak úhledně, polévku budeme mixovat.
  • Do hrnce nalijeme olivový olej a necháme rozehřát. Přidáme cibuli, řapíkatý celer a česnek a asi minutu smažíme. Následně přidáme čočku a chvilku restujeme. Vše zalijeme vodou nebo vývarem, osolíme a opepříme a necháme vařit do změknutí čočky.
  • Nakonec přidáme kokosové mléko, které necháme prohřát. Polévku rozmixujeme. Nemusíme do hladka. Dozdobíme bylinkami a podáváme.

Profilová fotografie Vaří
receptarna.cz

Online kuchařka

Praha, Jaromírova 588/32

Email na hobby kuchaře

info@receptarna.cz