POLÉVKA Z ČERVENÉ ČOČKY
- Snadné
- Doba přípravy: 20 minut
Suroviny pro 4 osoby:
- 1 hrnek červené čočky
- 2 stonky řapíkatého celeru
- 1 cibule
- 5 stroužků česneku
- 200 ml kokosového mléka (stačí malé balení)
- 400 ml vody nebo vývaru
- sůl, pepř
- 3 lžíce olivového oleje
- hrst bylinek (libeček, petržel)
Postup přípravy:
- Celer, cibuli a česnek si očistíme a nakrájíme na plátky. Nemusíme nijak úhledně, polévku budeme mixovat.
- Do hrnce nalijeme olivový olej a necháme rozehřát. Přidáme cibuli, řapíkatý celer a česnek a asi minutu smažíme. Následně přidáme čočku a chvilku restujeme. Vše zalijeme vodou nebo vývarem, osolíme a opepříme a necháme vařit do změknutí čočky.
- Nakonec přidáme kokosové mléko, které necháme prohřát. Polévku rozmixujeme. Nemusíme do hladka. Dozdobíme bylinkami a podáváme.
Email na hobby kuchaře
info@receptarna.czŠtítky receptu
Dieta nebo omezení | Bez laktózy, Bezlepkový, Pro děti, Pro diabetiky, Vegetariánský |
Pokrm | Luštěninový, Zeleninový |