POMAZÁNKA Z PEČENÉHO BŮČKU

Kdo dbá na dietu, asi nebude mít zájem o podobnou pochoutku. Nicméně ti, kdo si občas zhřešit mohou dovolit, jistě nebudou litovat. Nevím, jestli bohužel, ale tuk je prostě nositelem chuti. Při podání doporučuji doplnit o dobrou kyselou okurku, popř. nakrájet najemno cibulku.

  • Snadné
  • Pečení 1,5 hodiny a 10 minut příprava vlastní pomazánky

Suroviny:

  • „libový“ bůček
  • 2 cibule na pečení, 1 menší do pomazánky
  • 1 stroužek česneku
  • sůl, pepř, kmín

Postup přípravy:

Bůček nakrájíme na menší kousky. Nakrájíme si cibuli na větší kousky, přidáme k bůčku, osolíme, opepříme a dobře okmínujeme. Pomalu bůček pečeme, až se nám vypeče tuk a maso pořádně zezlátne. Necháme vychladnout. Bůček pomeleme nebo rozmixujeme, přidáme najemno nasekanou cibuli a rozdrcený stroužek česneku. Promícháme s vypečeným tukem a necháme ztuhnout. Podáváme s čerstvým pečivem.

Profilová fotografie Vaří
receptarna.cz

Online kuchařka

Praha, Jaromírova 588/32

Email na hobby kuchaře

info@receptarna.cz

Štítky receptu

Pokrm Masový