POMAZÁNKA Z PEČENÉHO KUŘETE
- Snadné
- Příprava 10 minut (bez pečení)
Suroviny:
- Maso z pečeného kuřete (bez kůže)
- 1 stonek řapíkatého celeru
- 2 mrkve
- 1 lžička dijonské hořčice
- 2 lžíce zakysané smetany
- 1 lžíce lučiny
- sůl, pepř
- hrst nasekaných bylinek (petrželka, libeček, pažitka apod.)
Postup přípravy:
- Obereme kuřecí maso, kosti a kůži vyhodíme. Uvaříme si oloupané mrkve. Vaříme je do polo měkka, trvá to asi 10 minut. Mrkev necháme vychladit.
- Řapíkatý celer si nakrájíme na velmi jemné kostičky. Obrané maso můžeme velmi jemně nakrájet, nebo použijeme mixer, který maso naseká. Mrkev přidáme do mixeru, k masu, nebo velmi jemně nakrájíme.
- Nakonec maso promícháme se zeleninou, zakysanou smetanou, hořčicí a lučinou. Pomazánku dochutíme solí, pepřem a opatrně přimícháme také bylinky. Necháme dobře vychladit a podáváme s pečivem.
Email na hobby kuchaře
info@receptarna.czŠtítky receptu
Dieta nebo omezení | Bezlepkový, Nízkokalorický, Pro děti, Pro diabetiky |
Pokrm | Masový, Zeleninový |