POMAZÁNKA Z PEČENÉHO KUŘETE

  • Snadné
  • Příprava 10 minut (bez pečení)

Suroviny:

  • Maso z pečeného kuřete (bez kůže)
  • 1 stonek řapíkatého celeru
  • 2 mrkve
  • 1 lžička dijonské hořčice
  • 2 lžíce zakysané smetany
  • 1 lžíce lučiny
  • sůl, pepř
  • hrst nasekaných bylinek (petrželka, libeček, pažitka apod.)

Postup přípravy:

  • Obereme kuřecí maso, kosti a kůži vyhodíme. Uvaříme si oloupané mrkve. Vaříme je do polo měkka, trvá to asi 10 minut. Mrkev necháme vychladit.
  • Řapíkatý celer si nakrájíme na velmi jemné kostičky. Obrané maso můžeme velmi jemně nakrájet, nebo použijeme mixer, který maso naseká. Mrkev přidáme do mixeru, k masu, nebo velmi jemně nakrájíme.
  • Nakonec maso promícháme se zeleninou, zakysanou smetanou, hořčicí a lučinou. Pomazánku dochutíme solí, pepřem a opatrně přimícháme také bylinky. Necháme dobře vychladit a podáváme s pečivem.

Profilová fotografie Vaří
receptarna.cz

Online kuchařka

Praha, Jaromírova 588/32

Email na hobby kuchaře

info@receptarna.cz

Štítky receptu

Dieta nebo omezení Bezlepkový, Nízkokalorický, Pro děti, Pro diabetiky
Pokrm Masový, Zeleninový