PSTRUH ŘÍČNÍ POŠÍROVANÝ

  • Velmi snadné
  • Příprava 10 minut

SUROVINY pro 4 osoby:

  • 4 porce pstruha (s kůží)
  • sůl, pepř
  • 3 dl zeleninového vývaru
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 2 stonky hladkolisté petrželky
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • 1 mrkev
  • 1 kořenová petržel
  • kousek fenyklu

POSTUP PŘÍPRAVY:

  • Rybu si osolíme a opepříme. Mrkev, petržel a fenykl si očistíme a nakrájíme na kousky.
  • Do hlubší pánve si nalijeme vývar, přidáme zeleninu, bylinky, citronovou šťávu a olej. Vše chvíli povaříme, asi 5 minut. Do horké tekutiny přidáme rybu, klademe ji kůží dolů a pošírujeme přibližně 1 – 2 minuty.

Podáváme se zeleninovým salátem, bramborovou kaší, salátem z bulguru nebo třeba červené čočky.

Profilová fotografie Vaří
receptarna.cz

Online kuchařka

Praha, Jaromírova 588/32

Email na hobby kuchaře

info@receptarna.cz

Štítky receptu

Dieta nebo omezení Bez laktózy, Bezlepkový, Nízkokalorický, Pro děti, Pro diabetiky
Pokrm Masový, Zeleninový