PSTRUH ŘÍČNÍ POŠÍROVANÝ
- Velmi snadné
- Příprava 10 minut
SUROVINY pro 4 osoby:
- 4 porce pstruha (s kůží)
- sůl, pepř
- 3 dl zeleninového vývaru
- 1 lžíce olivového oleje
- 2 stonky hladkolisté petrželky
- 1 lžíce citronové šťávy
- 1 mrkev
- 1 kořenová petržel
- kousek fenyklu
POSTUP PŘÍPRAVY:
- Rybu si osolíme a opepříme. Mrkev, petržel a fenykl si očistíme a nakrájíme na kousky.
- Do hlubší pánve si nalijeme vývar, přidáme zeleninu, bylinky, citronovou šťávu a olej. Vše chvíli povaříme, asi 5 minut. Do horké tekutiny přidáme rybu, klademe ji kůží dolů a pošírujeme přibližně 1 – 2 minuty.
Podáváme se zeleninovým salátem, bramborovou kaší, salátem z bulguru nebo třeba červené čočky.
Email na hobby kuchaře
info@receptarna.czŠtítky receptu
Dieta nebo omezení | Bez laktózy, Bezlepkový, Nízkokalorický, Pro děti, Pro diabetiky |
Pokrm | Masový, Zeleninový |