PRAŽMA KRÁLOVSKÁ
- Velmi snadné
- Příprava 10 minut
Suroviny:
- Pražma královská, vykuchaná a rozdělená na filety
- 2 lžíce olivového oleje
- sůl, pepř
- nasekaná petrželka
Postup přípravy:
Pražmu si koupíme celou a sami si ji vyfiletujeme. Jde to velmi snadno. Nůž zařízneme za hlavou. Ostří obrátíme do vodorovné polohy a jen kloužeme po páteři. Pokud máme pražmu malou, pracujeme s celými filetami nebo rozkrojíme na půl. Kůži lehce, do kříže nařízneme. Pozor, ať rybu neprořežete skrz. Je nutno mít velmi ostrý nůž. Rybu osolíme, opepříme a potřeme olivovým olejem. Dáme na pánev kůží dolů a pečeme do zlatova. Poté obrátíme a dopékáme. Nakonec posypeme petrželkou. Podáváme se zeleninovou přílohou, salátem, s bramborem, kuskusem apod.
Email na hobby kuchaře
info@receptarna.czŠtítky receptu
Dieta nebo omezení | Bez laktózy, Bezlepkový, Nízkokalorický, Pro děti, Pro diabetiky |
Pokrm | Masový |