PRAŽMA KRÁLOVSKÁ

  • Velmi snadné
  • Příprava 10 minut

Suroviny:

  • Pražma královská, vykuchaná a rozdělená na filety
  • 2 lžíce olivového oleje
  • sůl, pepř
  • nasekaná petrželka

Postup přípravy:

Pražmu si koupíme celou a sami si ji vyfiletujeme. Jde to velmi snadno. Nůž zařízneme za hlavou. Ostří obrátíme do vodorovné polohy a jen kloužeme po páteři. Pokud máme pražmu malou, pracujeme s celými filetami nebo rozkrojíme na půl. Kůži lehce, do kříže nařízneme. Pozor, ať rybu neprořežete skrz. Je nutno mít velmi ostrý nůž. Rybu osolíme, opepříme a potřeme olivovým olejem. Dáme na pánev kůží dolů a pečeme do zlatova. Poté obrátíme a dopékáme. Nakonec posypeme petrželkou. Podáváme se zeleninovou přílohou, salátem, s bramborem, kuskusem apod.

Profilová fotografie Vaří
receptarna.cz

Online kuchařka

Praha, Jaromírova 588/32

Email na hobby kuchaře

info@receptarna.cz

Štítky receptu

Dieta nebo omezení Bez laktózy, Bezlepkový, Nízkokalorický, Pro děti, Pro diabetiky
Pokrm Masový