PŘEPUŠTĚNÉ MÁSLO

  • Velmi snadné
  • Příprava 20 minut

Přepuštěné máslo se připravuje proto, aby se máslo při smažení nepřipalovalo a prodloužila se také jeho délka trvanlivosti. Nedovedu si představit smažení vánočního kapra nebo pstruha na něčem jiném.

Suroviny na 2 dcl:

  • 1 kostka másla

Postup přípravy:

Máslo dejte do rendlíku a pomalu nechejte rozpustit. Chvíli ohřívejte. Tuk se bude držet na hladině a ve spodní části se oddělí voda a zbytky syrovátky. Máslo odstraňte z ohně, nechejte asi 10 minut stát a následně velmi opatrně slijte do připravené nádoby – pouze tuk. Vodu se syrovátkou vylijte. Nechejte ztuhnout a skladujte v lednici.

Profilová fotografie Vaří
receptarna.cz

Online kuchařka

Praha, Jaromírova 588/32

Email na hobby kuchaře

info@receptarna.cz