PSTRUH S POLENTOVÝM BOCHÁNKEM

  • Snadné
  • Příprava 20 minut

Polentu kupte instantní, prodává se i v bio kvalitě a příprava zabere pouhých 5 minut. Pstruha kupte v celku, uvidíte oči, které prozradí čerstvost ryby a jednoduše filetujte – ostrý nůž zařízněte za hlavou a nůž posunujte těsně nad páteří (vodorovně k páteři) až k ocasu. Je to snadné a ušetří to peníze.

Suroviny pro 4 osoby:

  • 1 balení polenty
  • 2 pstruzi
  • Koření: kmín, sůl, pepř
  • 1 citron nebo limeta

Postup přípravy:

  • Pstruha vyfiletujeme nebo si koupíme již připravené filety. Osolíme, opepříme, okmínujeme. A necháme chvíli stranou.
  • Mezitím si připravíme dle návodu polentu, kterou ještě horkou, dáme do formiček, třeba od muffinů. Je dobré formičky vymazat máslem nebo u silikonových alespoň vypláchnout vodou. Polentu ochuťte alespoň solí nebo můžete, dle chuti, přidávat i třeba slaninu.
  • Pstruha pečeme na přepuštěném másle, trvá to chvilku, do zlatova. Bochánek naaranžujeme na talíř, přidáme pstruha a nezapomeneme také na citron nebo limetku.

Profilová fotografie Vaří
receptarna.cz

Online kuchařka

Praha, Jaromírova 588/32

Email na hobby kuchaře

info@receptarna.cz

Štítky receptu

Dieta nebo omezení Bezlepkový, Nízkokalorický, Pro děti, Pro diabetiky
Pokrm Masový