PSTRUH S POLENTOVÝM BOCHÁNKEM
- Snadné
- Příprava 20 minut
Polentu kupte instantní, prodává se i v bio kvalitě a příprava zabere pouhých 5 minut. Pstruha kupte v celku, uvidíte oči, které prozradí čerstvost ryby a jednoduše filetujte – ostrý nůž zařízněte za hlavou a nůž posunujte těsně nad páteří (vodorovně k páteři) až k ocasu. Je to snadné a ušetří to peníze.
Suroviny pro 4 osoby:
- 1 balení polenty
- 2 pstruzi
- Koření: kmín, sůl, pepř
- 1 citron nebo limeta
Postup přípravy:
- Pstruha vyfiletujeme nebo si koupíme již připravené filety. Osolíme, opepříme, okmínujeme. A necháme chvíli stranou.
- Mezitím si připravíme dle návodu polentu, kterou ještě horkou, dáme do formiček, třeba od muffinů. Je dobré formičky vymazat máslem nebo u silikonových alespoň vypláchnout vodou. Polentu ochuťte alespoň solí nebo můžete, dle chuti, přidávat i třeba slaninu.
- Pstruha pečeme na přepuštěném másle, trvá to chvilku, do zlatova. Bochánek naaranžujeme na talíř, přidáme pstruha a nezapomeneme také na citron nebo limetku.
Email na hobby kuchaře
info@receptarna.czŠtítky receptu
Dieta nebo omezení | Bezlepkový, Nízkokalorický, Pro děti, Pro diabetiky |
Pokrm | Masový |