PSTRUH SE ZELENINOU V ALOBALU
- Snadné
- Příprava 30 minut
Suroviny pro 3 osoby:
- 2 pstruzi
- 1 velká mrkev
- 1 velká petržel
- ¼ bulvy celeru
- ½ bulvy fenyklu
- 1 lžíce olivového oleje
- 6 lžic vody
- 1 citron
- sůl a pepř
- alobal
Postup přípravy:
- Pstruhy si vyfiletujeme, kůži neodstraňujeme, jen ji na pár místech prořízneme, aby se nám ryba nekroutila. Ze skeletu můžeme uvařit rybí vývar. Filátka si zlehka posolíme a opepříme, dáme stranou.
- Zeleninu si očistíme a nakrájíme na sirky, profesionální kuchaři nazývají takto nakrájenou zeleninu Julienne.
- Poté si připravíme alobal, budeme potřebovat asi 60 cm alobalu na 1 balíček. Alobal si přeložíme na půl a na střed klademe zeleninu (1/3), zeleninu zalijeme 2 lžícemi vody, zlehka osolíme a opepříme. Na zeleninu poklademe rybu, kůží dolů a vše zakápneme olivovým olejem. Dokončíme střikem citronu.
- Balíček velmi pečlivě zabalíme. Musíme překládat alobal tak, aby z balíčku neutíkala pára. Jakmile máme balíčky připraveny, dáme je na dobře rozehřátou pánev. Jakmile se balíček nafoukne, necháme vařit 3 minuty. Nemusíme mít strach, že nám balíček exploduje:-).
- Poté balíčky dáme na talíř a servírujeme. Každý strávník si balíček může rozříznout sám, ovšem je nutná opatrnost kvůli horké páře.
Email na hobby kuchaře
info@receptarna.czŠtítky receptu
Dieta nebo omezení | Bez laktózy, Bezlepkový, Nízkokalorický, Pro děti, Pro diabetiky |
Pokrm | Masový, Zeleninový |