PSTRUH SE ZELENINOU V ALOBALU

  • Snadné
  • Příprava 30 minut

Suroviny pro 3 osoby:

  • 2 pstruzi
  • 1 velká mrkev
  • 1 velká petržel
  • ¼ bulvy celeru
  • ½ bulvy fenyklu
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 6 lžic vody
  • 1 citron
  • sůl a pepř
  • alobal

Postup přípravy:

  • Pstruhy si vyfiletujeme, kůži neodstraňujeme, jen ji na pár místech prořízneme, aby se nám ryba nekroutila. Ze skeletu můžeme uvařit rybí vývar. Filátka si zlehka posolíme a opepříme, dáme stranou.
  • Zeleninu si očistíme a nakrájíme na sirky, profesionální kuchaři nazývají takto nakrájenou zeleninu Julienne.
  • Poté si připravíme alobal, budeme potřebovat asi 60 cm alobalu na 1 balíček. Alobal si přeložíme na půl a na střed klademe zeleninu (1/3), zeleninu zalijeme 2 lžícemi vody, zlehka osolíme a opepříme. Na zeleninu poklademe rybu, kůží dolů a vše zakápneme olivovým olejem. Dokončíme střikem citronu.
  • Balíček velmi pečlivě zabalíme. Musíme překládat alobal tak, aby z balíčku neutíkala pára. Jakmile máme balíčky připraveny, dáme je na dobře rozehřátou pánev. Jakmile se balíček nafoukne, necháme vařit 3 minuty. Nemusíme mít strach, že nám balíček exploduje:-).
  • Poté balíčky dáme na talíř a servírujeme. Každý strávník si balíček může rozříznout sám, ovšem je nutná opatrnost kvůli horké páře.

Profilová fotografie Vaří
receptarna.cz

Online kuchařka

Praha, Jaromírova 588/32

Email na hobby kuchaře

info@receptarna.cz

Štítky receptu

Dieta nebo omezení Bez laktózy, Bezlepkový, Nízkokalorický, Pro děti, Pro diabetiky
Pokrm Masový, Zeleninový