PSTRUH SE ZELENÝMI FAZOLKAMI A BULGUREM

  • velmi snadné
  • příprava i s filetováním ryby 20 minut

Suroviny pro 4 osoby:

  • 2 pstruzi
  • 2 lžíce přepuštěného másla
  • koření: sůl, kmín, pepř
  • 2 hrnky zeleným fazolek
  • 1 hrnek bulguru

Postup přípravy:

  • Pstruhy si vyfiletujeme. Je to velmi jednoduché, pouze uděláme zářez za hlavou ryby a kloužeme nožem po páteři. Nůž musí na páteři ležet. Filátka si osolíme, opepříme a posypeme kmínem.
  • Mezitím si připravíme bulgur, dle návodu. Bulgur se pouze krátce povaří v osolené vodě a nechá se nebobtnat, přebytečnou vodu slijeme.
  • Také si dáme vařit fazolky. Pokud je máme zmražené, nerozmrazujeme je, pouze je nasypeme do vroucí vody, povaříme asi 2 minuty a slijeme. Propláchneme ledovou vodou.
  • Na pánvi si rozehřejeme přepuštěné máslo. Pstruhy klademe na pánev kůží dolů, pečeme asi 2 minuty, následně obrátíme a necháme opékat do zlatova.

Profilová fotografie Vaří
receptarna.cz

Online kuchařka

Praha, Jaromírova 588/32

Email na hobby kuchaře

info@receptarna.cz

Štítky receptu

Dieta nebo omezení Nízkokalorický, Pro děti, Pro diabetiky
Pokrm Masový