PSTRUH SE ZELENÝMI FAZOLKAMI A BULGUREM
- velmi snadné
- příprava i s filetováním ryby 20 minut
Suroviny pro 4 osoby:
- 2 pstruzi
- 2 lžíce přepuštěného másla
- koření: sůl, kmín, pepř
- 2 hrnky zeleným fazolek
- 1 hrnek bulguru
Postup přípravy:
- Pstruhy si vyfiletujeme. Je to velmi jednoduché, pouze uděláme zářez za hlavou ryby a kloužeme nožem po páteři. Nůž musí na páteři ležet. Filátka si osolíme, opepříme a posypeme kmínem.
- Mezitím si připravíme bulgur, dle návodu. Bulgur se pouze krátce povaří v osolené vodě a nechá se nebobtnat, přebytečnou vodu slijeme.
- Také si dáme vařit fazolky. Pokud je máme zmražené, nerozmrazujeme je, pouze je nasypeme do vroucí vody, povaříme asi 2 minuty a slijeme. Propláchneme ledovou vodou.
- Na pánvi si rozehřejeme přepuštěné máslo. Pstruhy klademe na pánev kůží dolů, pečeme asi 2 minuty, následně obrátíme a necháme opékat do zlatova.
Email na hobby kuchaře
info@receptarna.czŠtítky receptu
Dieta nebo omezení | Nízkokalorický, Pro děti, Pro diabetiky |
Pokrm | Masový |