RAJČATOVÁ POLÉVKA
- Snadné
- Příprava 15 minut
SUROVINY:
- 1 plechovka rajčat ve vlastní šťávě
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 2 stonky řapíkatého celeru
- 2 lžičky třtinového cukru
- 1 lžička octu balsamico
- 1 lžíce olivového oleje
- 1 dl vývaru nebo vody
- sůl, pepř
POSTUP PŘÍPRAVY:
- Cibuli, česnek a řapíkatý celer si nakrájíme najemno a osmažíme na oleji. Nemusíme smažit dlouho, stačí jen minuta.
- Přidáme rajčata, zalijeme vodou, osolíme, opepříme, osladíme a necháme 5 minut povařit. Poté vše rozmixujeme do hladka. Chuť dotáhneme balsamicem, popř. solí a pepřem a podáváme.
Email na hobby kuchaře
info@receptarna.czŠtítky receptu
Dieta nebo omezení | Bez laktózy, Bezlepkový, Nízkokalorický, Pro děti, Vegetariánský |
Pokrm | Zeleninový |