RAJČATOVÁ POLÉVKA

  • Snadné
  • Příprava 15 minut

SUROVINY:

  • 1 plechovka rajčat ve vlastní šťávě
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 2 stonky řapíkatého celeru
  • 2 lžičky třtinového cukru
  • 1 lžička octu balsamico
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 dl vývaru nebo vody
  • sůl, pepř

POSTUP PŘÍPRAVY:

  • Cibuli, česnek a řapíkatý celer si nakrájíme najemno a osmažíme na oleji. Nemusíme smažit dlouho, stačí jen minuta.
  • Přidáme rajčata, zalijeme vodou, osolíme, opepříme, osladíme a necháme 5 minut povařit. Poté vše rozmixujeme do hladka. Chuť dotáhneme balsamicem, popř. solí a pepřem a podáváme.

Profilová fotografie Vaří
receptarna.cz

Online kuchařka

Praha, Jaromírova 588/32

Email na hobby kuchaře

info@receptarna.cz

Štítky receptu

Dieta nebo omezení Bez laktózy, Bezlepkový, Nízkokalorický, Pro děti, Vegetariánský
Pokrm Zeleninový