REBARBOROVÝ KOLÁČ S KOKOSOVOU DROBENKOU
- Snadné
- Příprava, včetně pečení 1 hodina
Suroviny:
- 1 hrnek polohrubé mouky
- 1 hrnek hladké mouky
- ¾ hrnku třtinového cukru
- 2 vejce
- 1 lžička jedlé sody
- 1 bílý jogurt
- trocha mléka
- 2 lžíce másla
- ¼ hrnku oleje
- špetka soli
- 500 g rebarbory
- máslo na vymazání formy a kokos na vysypání
Na drobenku:
- 2 lžíce polohrubé mouky
- 2 lžíce másla (studené)
- 2 lžíce třtinového cukru
- 2 lžíce kokosu
Postup přípravy:
- Troubu předehřejeme na 160 °C, vymažeme si pekáč máslem a vysypeme kokosem. Rebarboru si omyjeme a nakrájíme na asi 1 cm klínky.
- Připravíme si drobenku, tedy hněteme (rukou) máslo s cukrem, moukou a kokosem do podoby drobenky.
- Do mísy dáme cukr a žloutky, přidáme jogurt a dobře prošleháme. Následně přidáme olej s máslem.
- Mouku si prosejeme, přidáme k ní sodu, promícháme a poté přidáme sůl. Mouku přisypeme do žloutkové pěny a dobře zpracujeme. Pokud je těsto tuhé, přidáme trochu mléka. Těsto by mělo být středně tuhé.
- Ušleháme si sníh z bílků a jemně přimícháme do těsta. Těsto vylijeme do pekáče, poklademe rebarborou a posypeme drobenkou.
- Pečeme v předem vyhřáté troubě asi 45 minut. Zkoušku upečení uděláme špejlí. Pokud po zabodnutí do středu koláče zůstane suchá, je koláč upečen.
Email na hobby kuchaře
info@receptarna.czŠtítky receptu
Dieta nebo omezení | Pro děti, Vegetariánský |
Pokrm | Cereální, Ovocný |