RIZOTO S HOUBAMI

  • Snadné
  • Příprava 30 minut

SUROVINY:

  • 1 hrnek rýže na rizoto, např. Alborio
  • 1/2 hrnku lesních hub (mražené) v případě, že máte čerstvé, tak hrnek celý
  • 1 šalotka
  • 3 stroužky česneku
  • olivový olej
  • 1 lžička kmínu
  • 1/2 lžičky soli, špetka pepře
  • voda nebo vývar
  • 1 hrst petržele, nasekané
  • 2 lžíce másla
  • 2 lžíce parmazánu

POSTUP PŘÍPRAVY:

  1. Česnek a cibuli oloupeme. Cibuli nakrájíme na jemné kostičky a česnek nasekáme.
  2. Houby očistíme a nakrájíme na plátky. Pokud máme mražené, necháme povolit.
  3. Do hrnce si dáme rozehřát olivový olej, přidáme šalotku a česnek a rychle restujeme do světle zlaté.
  4. Přidáme houby a kmín, rychle restujeme, houby pustí vodu.
  5. Následně dáme do hrnce rýží, kterou společně se základem, asi minutu restujeme. Osolíme a opepříme.
  6. Zalijeme vývarem nebo vodou. Asi 1 cm nad rýži. A teď budeme míchat a čekat, až se voda vypaří. Pokud je rýže ještě tvrdá, tak přidáme vodu.
  7. Jakmile je rýže hotová, rýže musí držet ještě pohromadě, odstavíme a přimícháme parmazán, studené máslo a nasekanou petrželku.

Ihned podáváme.

Profilová fotografie Vaří
receptarna.cz

Online kuchařka

Praha, Jaromírova 588/32

Email na hobby kuchaře

info@receptarna.cz

Štítky receptu

Dieta nebo omezení Bezlepkový, Vegetariánský
Pokrm Zeleninový