RIZOTO S HOUBAMI
- Snadné
- Příprava 30 minut
SUROVINY:
- 1 hrnek rýže na rizoto, např. Alborio
- 1/2 hrnku lesních hub (mražené) v případě, že máte čerstvé, tak hrnek celý
- 1 šalotka
- 3 stroužky česneku
- olivový olej
- 1 lžička kmínu
- 1/2 lžičky soli, špetka pepře
- voda nebo vývar
- 1 hrst petržele, nasekané
- 2 lžíce másla
- 2 lžíce parmazánu
POSTUP PŘÍPRAVY:
- Česnek a cibuli oloupeme. Cibuli nakrájíme na jemné kostičky a česnek nasekáme.
- Houby očistíme a nakrájíme na plátky. Pokud máme mražené, necháme povolit.
- Do hrnce si dáme rozehřát olivový olej, přidáme šalotku a česnek a rychle restujeme do světle zlaté.
- Přidáme houby a kmín, rychle restujeme, houby pustí vodu.
- Následně dáme do hrnce rýží, kterou společně se základem, asi minutu restujeme. Osolíme a opepříme.
- Zalijeme vývarem nebo vodou. Asi 1 cm nad rýži. A teď budeme míchat a čekat, až se voda vypaří. Pokud je rýže ještě tvrdá, tak přidáme vodu.
- Jakmile je rýže hotová, rýže musí držet ještě pohromadě, odstavíme a přimícháme parmazán, studené máslo a nasekanou petrželku.
Ihned podáváme.
Email na hobby kuchaře
info@receptarna.czŠtítky receptu
Dieta nebo omezení | Bezlepkový, Vegetariánský |
Pokrm | Zeleninový |