RIZOTO ZÁKLADNÍ RECEPT

  • Snadné
  • Příprava 30 minut

SUROVINY PRO 2 OSOBY:

  • 1 hrnek rýže na rizoto např. Alborio
  • 3 hrnky vývaru nebo vody
  • 1 šalotka
  • 2 stroužky česneku
  • 1 hrst strouhaného parmazánu
  • 1 dl bílého vína (nemusí být)
  • sůl, pepř
  • olivový olej
  • lžíce másla

POSTUP PŘÍPRAVY:

  • Cibuli a česnek si nakrájíme najemno. Rozehřejeme si olivový olej, na kterém cibuli a česnek restujeme asi 1 minutu.
  • Přidáme rýži (neproplachujeme). Zalijeme asi 1/3 vývaru, osolíme a opepříme. Ztlumíme oheň, na mírném ohni a za neustálého míchání, přilévání tekutiny, rýži vaříme do měkka. Ovšem ne do rozvařena. Tekutina se musí vstřebat.
  • Kdo má rád navinulou chuť, použije místo části vývaru/vody víno. Pro děti bych víno vynechala.
  • Jakmile je rizoto hotové, stáhneme z ohně a přidáme lžíci másla a parmazán. Promícháme a můžeme podávat.

Profilová fotografie Vaří
receptarna.cz

Online kuchařka

Praha, Jaromírova 588/32

Email na hobby kuchaře

info@receptarna.cz

Štítky receptu

Dieta nebo omezení Pro děti, Vegetariánský
Pokrm Zeleninový