RIZOTO ZÁKLADNÍ RECEPT
- Snadné
- Příprava 30 minut
SUROVINY PRO 2 OSOBY:
- 1 hrnek rýže na rizoto např. Alborio
- 3 hrnky vývaru nebo vody
- 1 šalotka
- 2 stroužky česneku
- 1 hrst strouhaného parmazánu
- 1 dl bílého vína (nemusí být)
- sůl, pepř
- olivový olej
- lžíce másla
POSTUP PŘÍPRAVY:
- Cibuli a česnek si nakrájíme najemno. Rozehřejeme si olivový olej, na kterém cibuli a česnek restujeme asi 1 minutu.
- Přidáme rýži (neproplachujeme). Zalijeme asi 1/3 vývaru, osolíme a opepříme. Ztlumíme oheň, na mírném ohni a za neustálého míchání, přilévání tekutiny, rýži vaříme do měkka. Ovšem ne do rozvařena. Tekutina se musí vstřebat.
- Kdo má rád navinulou chuť, použije místo části vývaru/vody víno. Pro děti bych víno vynechala.
- Jakmile je rizoto hotové, stáhneme z ohně a přidáme lžíci másla a parmazán. Promícháme a můžeme podávat.
Email na hobby kuchaře
info@receptarna.czŠtítky receptu
Dieta nebo omezení | Pro děti, Vegetariánský |
Pokrm | Zeleninový |