RYBÍZOVÁ MARMELÁDA

  • Velmi snadné
  • Příprava 30 minut

SUROVINY na 4 skleničky 2 dl:

  • 1 kg červeného rybízu
  • ¾ kg cukru
  • 1 hvězdička badyánu

POSTUP PŘÍPRAVY:

  • Rybíz omyjeme, dáme do hrnce, přidáme cukr a badyán a přivedeme k varu. Promícháme, snížíme plamen a vaříme asi 15 minut.
  • Mezitím si dobře vymyjeme sklenice, nejlépe v myčce a poté ještě vypláchneme horkou vodou. To samé uděláme s víčky.
  • Marmeládu přecedíme přes jemné síto a vřelé nalijeme do skleniček. Ihned sklenice uzavřeme a necháme vystydnout.

Profilová fotografie Vaří
receptarna.cz

Online kuchařka

Praha, Jaromírova 588/32

Email na hobby kuchaře

info@receptarna.cz

Štítky receptu

Dieta nebo omezení Bez laktózy, Bezlepkový, Pro děti, Vegetariánský
Pokrm Ovocný