RYBÍZOVÁ MARMELÁDA
- Velmi snadné
- Příprava 30 minut
SUROVINY na 4 skleničky 2 dl:
- 1 kg červeného rybízu
- ¾ kg cukru
- 1 hvězdička badyánu
POSTUP PŘÍPRAVY:
- Rybíz omyjeme, dáme do hrnce, přidáme cukr a badyán a přivedeme k varu. Promícháme, snížíme plamen a vaříme asi 15 minut.
- Mezitím si dobře vymyjeme sklenice, nejlépe v myčce a poté ještě vypláchneme horkou vodou. To samé uděláme s víčky.
- Marmeládu přecedíme přes jemné síto a vřelé nalijeme do skleniček. Ihned sklenice uzavřeme a necháme vystydnout.
Email na hobby kuchaře
info@receptarna.czŠtítky receptu
Dieta nebo omezení | Bez laktózy, Bezlepkový, Pro děti, Vegetariánský |
Pokrm | Ovocný |