RYBÍZOVÁ MARMELÁDA S KARAMELEM
- Snadné
- Příprava 30 minut
SUROVINY:
- 1 kg rybízu (já jsem dělala jak z bílého, tak červeného, postup je stejný)
- ¼ kg tmavého třtinového cukru
- 1 lžíce citrónové šťávy
- 1/2 lžičky soli
POSTUP PŘÍPRAVY:
- Nejdříve si vymyjeme, řádně, sklenice s víčkem, do kterých marmeládu chceme dát.
- Ovoce důkladně omyjeme.
- Cukr a sůl necháme v hrnci na středním plameni rozpustit, až vznikne karamel.
- Poté přidáme ovoce, svižně mícháme, až ovoce pustí šťávu.
- Necháme na malém plameni vařit, až do zhoustnutí a rozvaření ovoce.
- Nakonec přidáme citronovou šťávu, doladíme sladko-kyselost.
- Marmeládu pasírujeme přes síto do sklenic, následně uzavřeme a dáme dnem dolů.
- Necháme zcela vychladnout.
Email na hobby kuchaře
info@receptarna.czŠtítky receptu
Dieta nebo omezení | Bez laktózy, Bezlepkový, Pro děti, Vegetariánský |
Pokrm | Ovocný |