RYBÍZOVÁ MARMELÁDA S KARAMELEM

  • Snadné
  • Příprava 30 minut

SUROVINY:

  • 1 kg rybízu (já jsem dělala jak z bílého, tak červeného, postup je stejný)
  • ¼ kg tmavého třtinového cukru
  • 1 lžíce citrónové šťávy
  • 1/2 lžičky soli

POSTUP PŘÍPRAVY:

  • Nejdříve si vymyjeme, řádně, sklenice s víčkem, do kterých marmeládu chceme dát.
  • Ovoce důkladně omyjeme.
  • Cukr a sůl necháme v hrnci na středním plameni rozpustit, až vznikne karamel.
  • Poté přidáme ovoce, svižně mícháme, až ovoce pustí šťávu.
  • Necháme na malém plameni vařit, až do zhoustnutí a rozvaření ovoce.
  • Nakonec přidáme citronovou šťávu, doladíme sladko-kyselost.
  • Marmeládu pasírujeme přes síto do sklenic, následně uzavřeme a dáme dnem dolů.
  • Necháme zcela vychladnout.

Profilová fotografie Vaří
receptarna.cz

Online kuchařka

Praha, Jaromírova 588/32

Email na hobby kuchaře

info@receptarna.cz

Štítky receptu

Dieta nebo omezení Bez laktózy, Bezlepkový, Pro děti, Vegetariánský
Pokrm Ovocný