SALÁT S TUŇÁKEM
- Snadné
- Příprava 15 minut
Suroviny pro 2 osoby:
- ½ ledového salátu
- ½ červené papriky
- 6 cherry rajčátek
- 2 vejce
- 1 balení tuňáka v olivovém oleji
- 3 brambory
- šťáva z 1 citronu
- 1 lžička medu
- 1 lžíce olivového oleje
- sůl, pepř
- hoblinky parmazánu (není nutné)
Postup přípravy:
- Uvaříme si vejce na tvrdo (8 minut) a brambory do měkka. Brambory vaříme ve slupce a v osolené vodě.
- Očistíme, nakrájíme nebo natrháme zeleninu. Nakrájíme vejce a brambory.
- Zálivku připravíme z citronové šťávy, medu, vody a oleje. Zeleninu si osolíme a opepříme, zalijeme zálivkou, dobře promícháme. Dáme na talíře, ozdobíme tuňákem, vajíčky a bramborami, popř. hoblinkami parmazánu.
Podáváme jako sytou večeři. Můžeme doplnit pečivem, ale není to nutné.
Email na hobby kuchaře
info@receptarna.czŠtítky receptu
Dieta nebo omezení | Bez laktózy, Bezlepkový, Pro děti |
Pokrm | Masový, Zeleninový |