SALÁT S TUŇÁKEM

  • Snadné
  • Příprava 15 minut

Suroviny pro 2 osoby:

  • ½ ledového salátu
  • ½ červené papriky
  • 6 cherry rajčátek
  • 2 vejce
  • 1 balení tuňáka v olivovém oleji
  • 3 brambory
  • šťáva z 1 citronu
  • 1 lžička medu
  • 1 lžíce olivového oleje
  • sůl, pepř
  • hoblinky parmazánu (není nutné)

Postup přípravy:

  • Uvaříme si vejce na tvrdo (8 minut) a brambory do měkka. Brambory vaříme ve slupce a v osolené vodě.
  • Očistíme, nakrájíme nebo natrháme zeleninu. Nakrájíme vejce a brambory.
  • Zálivku připravíme z citronové šťávy, medu, vody a oleje. Zeleninu si osolíme a opepříme, zalijeme zálivkou, dobře promícháme. Dáme na talíře, ozdobíme tuňákem, vajíčky a bramborami, popř. hoblinkami parmazánu.

Podáváme jako sytou večeři. Můžeme doplnit pečivem, ale není to nutné.

Profilová fotografie Vaří
receptarna.cz

Online kuchařka

Praha, Jaromírova 588/32

Email na hobby kuchaře

info@receptarna.cz

Štítky receptu

Dieta nebo omezení Bez laktózy, Bezlepkový, Pro děti
Pokrm Masový, Zeleninový