SALÁT Z ČERVENÉ ČOČKY

  • Snadné
  • Příprava – namáčení čočky cca. 2 hodiny, vlastní příprava 10 minut

Suroviny:

  • 1 hrnek červené čočky
  • 1 stonek řapíkatého celeru
  • 1 jarní cibulka
  • 10 cherry rajčátek
  • 1 mrkev
  • hrst zelené petrželky
  • 2 lžíce jablečného octa
  • 1 lžíce řepkového oleje
  • 1 lžíce třtinového cukru
  • voda
  • sůl a pepř

Postup přípravy:

  • Čočku propláchneme a dáme do mísy s vodou nabobtnat. Trvá to asi 1 – 2 hodiny. Očistíme si zeleninu a nakrájíme ji na kousky, bylinky nasekáme najemno. Připravíme si také zálivku smícháním octa, cukru, oleje a vody.
  • Po nabobtnání čočku scedíme a ještě jednou propláchneme. Do mísy dáme čočku, nakrájenou zeleninu, bylinky. Zalijeme zálivkou a dobře vše promícháme. Necháme vychladit.

Podáváme s pečivem nebo jako příloha k masu.

Profilová fotografie Vaří
receptarna.cz

Online kuchařka

Praha, Jaromírova 588/32

Email na hobby kuchaře

info@receptarna.cz

Štítky receptu

Dieta nebo omezení Bez laktózy, Bezlepkový, Nízkokalorický, Vegetariánský
Pokrm Luštěninový, Zeleninový