SALÁT Z ČERVENÉ ČOČKY
- Snadné
- Příprava – namáčení čočky cca. 2 hodiny, vlastní příprava 10 minut
Suroviny:
- 1 hrnek červené čočky
- 1 stonek řapíkatého celeru
- 1 jarní cibulka
- 10 cherry rajčátek
- 1 mrkev
- hrst zelené petrželky
- 2 lžíce jablečného octa
- 1 lžíce řepkového oleje
- 1 lžíce třtinového cukru
- voda
- sůl a pepř
Postup přípravy:
- Čočku propláchneme a dáme do mísy s vodou nabobtnat. Trvá to asi 1 – 2 hodiny. Očistíme si zeleninu a nakrájíme ji na kousky, bylinky nasekáme najemno. Připravíme si také zálivku smícháním octa, cukru, oleje a vody.
- Po nabobtnání čočku scedíme a ještě jednou propláchneme. Do mísy dáme čočku, nakrájenou zeleninu, bylinky. Zalijeme zálivkou a dobře vše promícháme. Necháme vychladit.
Podáváme s pečivem nebo jako příloha k masu.
Email na hobby kuchaře
info@receptarna.czŠtítky receptu
Dieta nebo omezení | Bez laktózy, Bezlepkový, Nízkokalorický, Vegetariánský |
Pokrm | Luštěninový, Zeleninový |