SALÁT Z ČERVENÉ ŘEPY

  • Snadné
  • Příprava 10 minut

SUROVINY:

  • 4 ks uvařené červené řepy (může být i jinak barevná)
  • 3 lžíce octa (klasický lihový)
  • 1 lžíce medu nebo např. agávového sirupu
  • 6 lžic vody
  • hrst máty
  • 3 lžíce olivového oleje
  • sůl a pepř

POSTUP PŘÍPRAVY:

  • Řepu nastrouháme nahrubo. Mátu nasekáme. Dáme vše do misky, osolíme a opepříme a promícháme.
  • Zálivku si připravíme smícháním octa, medu, vody a oleje. Řepu zalijeme zálivkou, dobře promícháme a necháme vychladit.

Kdo má rád sladké, přidá brusinky nebo rozinky. K řepě jdou také např. arašídy. Klasický ocet řepu pikatně ochutí. Vinné nebo jiné octy jsou jemnější a málo výrazné pro tento recept.

Profilová fotografie Vaří
receptarna.cz

Online kuchařka

Praha, Jaromírova 588/32

Email na hobby kuchaře

info@receptarna.cz

Štítky receptu

Dieta nebo omezení Bez laktózy, Bezlepkový, Nízkokalorický, Pro děti, Vegetariánský
Pokrm Zeleninový