SEKANÁ S ŘAPÍKATÝM CELEREM
- Snadné
- Příprava včetně pečení 1 hodina
Suroviny pro 4 osoby:
- 600 g mletého masa (mix hovězí a vepřové)
- 1 cibule
- 4 stroužky česneku
- 2 stonky řapíkatého celeru
- 1 vejce
- 1 lžíce dijonské hořčice
- sůl a pepř
- hrst zelené petrželky nebo jiné bylinky
Postup přípravy:
Maso si nameleme (koupíme namleté), cibuli si nasekáme najemno, česnek utřeme na kaši. Celer si nakrájíme najemno. Maso, zeleninu a ostatní suroviny včetně koření promícháme a nejlépe rukou, zpracujeme do kompaktní konzistence. Vytvoříme šišku, kterou dáme na pekáč a v předem vyhřáté troubě na 200 °C pečeme do zlatova (cca. 45 minut). Podáváme s bramborovou kaší nebo třeba po studenu s chlebem a zeleninou.
Email na hobby kuchaře
info@receptarna.czŠtítky receptu
Dieta nebo omezení | Bez laktózy, Bezlepkový, Pro diabetiky |
Pokrm | Masový |