SEKANÁ S ŘAPÍKATÝM CELEREM

  • Snadné
  • Příprava včetně pečení 1 hodina

Suroviny pro 4 osoby:

  • 600 g mletého masa (mix hovězí a vepřové)
  • 1 cibule
  • 4 stroužky česneku
  • 2 stonky řapíkatého celeru
  • 1 vejce
  • 1 lžíce dijonské hořčice
  • sůl a pepř
  • hrst zelené petrželky nebo jiné bylinky

Postup přípravy:

Maso si nameleme (koupíme namleté), cibuli si nasekáme najemno, česnek utřeme na kaši. Celer si nakrájíme najemno. Maso, zeleninu a ostatní suroviny včetně koření promícháme a nejlépe rukou, zpracujeme do kompaktní konzistence. Vytvoříme šišku, kterou dáme na pekáč a v předem vyhřáté troubě na 200 °C pečeme do zlatova (cca. 45 minut). Podáváme s bramborovou kaší nebo třeba po studenu s chlebem a zeleninou.

Profilová fotografie Vaří
receptarna.cz

Online kuchařka

Praha, Jaromírova 588/32

Email na hobby kuchaře

info@receptarna.cz

Štítky receptu

Dieta nebo omezení Bez laktózy, Bezlepkový, Pro diabetiky
Pokrm Masový